bannerPos

Vi følger udviklingen

Læs her de vigtigste nyheder i udviklingen af coronavirus.

Limousineauktion går online

Corona-situationen har tvunget Dansk Limousine Forening til at nytænke deres traditionsrige avlsdyrsauktion. Derfor skal auktionen nu foregå online i stedet for fysisk.

Tak til landmændene

Mens store dele af samfundet ligger stille, er der fortsat godt gang i hjulene i landbruget, og det glæder fødevareminister Mogens Jensen (S) sig over.

Tendensen til at flytte på landet kan blive forstærket

Coronakrisen kan komme til at betyde en større interesse for nedlagte landbrug, boliger på landet og boliger i mindre bysamfund, vurderer en fremtidsforsker.

Stor ros for hjælpepakke

Der er stor ros til Folketinget for at stå sammen om at rulle et historisk stærkt sikkerhedsnet ud under det danske erhvervsliv i denne nationale og internationale krisetid, lyder reaktionen fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd på den hjælpepakke, som torsdag blev præsenteret i Finansministeriet.

Gør en god handel på aktiemarkedet nu

Store kursfald skræmmer mange investorer væk fra aktiemarkedet. Men faktisk bør du se omvendt på det, for det er nu, du kan gøre en god handel.

Landmænd får ekstra måned til gødningsregnskaber

Som følge af coronakrisen har Landbrugsstyrelsen besluttet at udskyde fristen for, hvornår landmænd skal have udfyldt gødningsregnskaberne. Miljøstyrelsen udskyder ligeledes fristen for at indsende sprøjtejournaldata. L&F arbejder på at få rykket flere frister.

Maskinhandlere, grovvareselskaber og gårdbutikker holder fortsat åbent

Landmænd og hobbyfolk kan indtil videre købe maskiner, reservedele, foder, værktøj og haveredskaber, ligesom der stadig udføres reparationer.

Landbruget går lige nu fri af coronakrisen

Landbruget er ofte et smertensbarn for mange banker. I denne krise skiller erhvervet sig positivt ud i forhold til mange andre erhverv – som det ser ud lige nu, lyder det fra en bank og en finanskoncern.

Fremtidens køer er sikret

Hos kvægavlsselskabet Viking kører inseminørerne som de plejer, dog med de corona-forholdsregler, der kendes fra det øvrige samfund. Produktionen kører uden problemer, der tappes stadig sæd, og lagrene er fyldt op.

Udenlandske medarbejdere strander ved grænsen

Udenlandske landbrugsmedarbejdere strander i disse dage ved de lukkede grænser rundt omkring i Europa på vej tilbage til deres danske arbejdspladser. Det skaber problemer for de danske landmænd, lyder det fra AgriNord.

Grænselukning lukker både ude og inde

Både Danmark og Tyskland har som bekendt valgt at lukke grænsen mellem de to lande på grund af corona-virussen – det giver udfordringer – også i landbruget

Nye muligheder for refusion og lønkompensation ved Covid-19-sygdom

En ny særlov gør udgiften mindre, hvis du eller en af dine medarbejdere bliver syge eller kommer i karantæne med Covid-19. Blandt andet kan man søge om refusion fra dag 1.

NAG regner ikke med, at coronakrisen kommer til at gå ud over forårsarbejdet

Vi tager en time og en dag ad gangen, men leverancerne kommer som de skal og vi gødning på lager, fortæller direktør Jens Lauritsen

Kun én grænseovergang for landbrugstransporter

Landbrugsmaskiner, traktorer og andre landbrugstransporter har kun én mulighed for at krydse den dansk/tyske grænse efter grænselukningen mellem de to lande – nemlig overgangen ved Sæd – og det er et problem mener LHN-formand.

DC opfordrer landmænd til at lade de fede køer blive i stalden

Restauranter er lukket ned og efterspørger derfor ikke lækre stykker oksekød. Derfor opfordrer Danish Crown til, man lader de store køer gå i stalden, for at undgå en overproduktion i forhold til den lavere efterspørgsel.

Corona aflyser også økodagen

Der bliver ingen publikum til den traditionsrige økodag, der ellers efter planen skulle løbe af stabelen den 19. april, oplyser Økologisk Landsforening.

Landbrugselever kan hjælpe til i corona-krisen

Det kan blive en mulighed for danske landmænd, der mangler arbejdskraft i den nuværende corona-krise at få hjælp fra landbrugselever. Men eleverne er stadig under uddannelse.

Hold de færdigfedede køer hjemme

De sydeuropæiske lande er hårdt ramt af Coronavirus, og det betyder, at nogle dyr er sværere at omsætte til de rette priser. Det er især de tunge køer over 350 kg. slagtevægt (700 kg levende) og fedme 4-5, der bør holdes hjemme, indtil situationen normaliserer sig, så vi forhåbentlig kan undgå at sætte noteringen for disse mærkbart ned, skriver Danish Crown Beef i en pressemeddelelse.