Ansøgning til minivådområde

Frem til den 11. august kan man søge om tilskud til minivådområder 2020.

MINIVÅDOMRÅDE Den nye ansøgningsperiode for tilskud til minivådområder er i gang, og det er med ansøgningsfrist tirsdag den 11. august.

På landmand.dk kan man se, om man har arealer, der egner sig til minivådområder, ligesom en oplandskonsulent hurtigt kan fortælle om mulighederne.

En stor del af det indledende arbejde kan klares over telefonen, og efterfølgende kommer oplandskonsulenten ud og kigger nærmere på området og sammen drøftes, hvordan minivådområdet bedst muligt kan passes ind i landskabet.

Derefter hjælper oplandskonsulenten med at udarbejde et projekt, søge tilskud hos Landbrugsstyrelsen og godkendelser hos kommunen mv.

- Når alt er på plads, skal man hyre en dygtig entreprenør til at udføre gravearbejdet, fortæller Kjeld Pedersen og Mikael Kirkhoff Samsøe, oplandskonsulenter hos VKST, som i samme forbindelse tilføjer, at man måske selv kan udføre nogle af opgaverne.

Gratis rådgivning

Når entreprenøren mener, at minivådområdet er færdigt, skal man have en landinspektør til at kontrollere målene, og oplandskonsulenten sender derefter ansøgningen om tilskudsudbetaling til Landbrugsstyrelsen.

Oplandskonsulenterne fortæller, at rådgivningen er gratis, ligesom man får sine omkostninger dækket. Man  får 50 procent af tilskuddet udbetalt, når man har myndighedernes tilladelse til at bygge minivådområdet og resten, når området er endeligt godkendt.

- Der har været en del administrativt bøvl med ordningen, som har skabt usikkerhed. Heldigvis er de fleste sten nu ryddet af vejen, så vi for alvor kan komme i gang med at bruge minivådområderne som virkemiddel, fortæller de to oplandskonsulenter.

- Det er en del af Landbrugspakken i 2016, at landbruget selv skulle stå for etablering af minivådområder. Til gengæld slap vi af med de reducerede kvælstofkvoter, påpeger de afslutningsvis.

jhal

Læs også