Et nyt biogasanlæg syd for København udnytter rådden tang, restprodukter fra en lokal virksomhed og svinegylle
Solrød Biogas A/S syd for København er netop begyndt at
producere biogas. Det skriver
Foodculture.dk.
Og gassen kommer fra rådden tang fra stranden i Solrød,
restprodukter fra en lokal pektinproducent – og så gylle fra fire lokale
svineproducenter.
- Med denne biogasproduktion formår vi at udnytte en
varieret mængde restprodukter, som både betyder besparelser for de lokale
virksomheder, at vi mindsker lugtgenerne for de, der bor ved vandet, og at
landmandens gylle faktisk forbedres i processen, så næringstofferne nemmere kan
optages bedre i planterne, siger projektleder Mikkel Busck fra Solrød kommune til
Foodculture.dk.
Biogasanlægget blev officielt åbnet mandag, og det skal
opvarme over 1.500 husstande og give elektricitet til det tredobbelte.