Øko-kød vinder frem

Både i Danmark og på eksportmarkederne mærker Friland en stigende interesse for økologisk kød

Salget af økologisk kød vokser i Danmark.

Et netop offentliggjort årsregnskab fra det økologiske slagteri Friland viser en stigning i salget af økologisk kød på 21 procent. Det oplyser Økologisk Landsforening.

- Det er en rigtig glædelig udvikling, som blandt andet er et udtryk for, at danskerne i stigende grad er optagede af dyrevelfærd. Ved at vælge økologisk kød får forbrugerne netop en garanti for, at dyrene har haft god plads, har været ude under åben himmel og i det hele taget har levet så naturligt et liv som muligt, lyder det fra markedschef i Økologisk Landsforening Henrik Hindborg.

Det er ikke kun i Danmark, at efterspørgslen efter øko-kød fra Friland har været stigende. Også på eksportmarkederne vælger forbrugerne i stigende omfang økologisk kød.

Ifølge direktør i Friland Henrik Biilmann er der derfor behov for flere leverandører af specielt økologiske grise for at følge med efterspørgslen:

- jeg tror på, at vi om tre år skal bruge cirka 1.000 ekstra grise om ugen for at følge med. Det gælder både efterspørgslen fra de europæiske markeder og fra de eksportmarkeder i specielt Asien, hvor Friland i disse år arbejder hårdt på at øge afsætningen.

Årsregnskabet fra Friland viser, at salget af økologisk svinekød er steget med 34 procent, mens salget af økologisk oksekød er vokset med seks procent.

Læs også