Både i Danmark og på eksportmarkederne mærker Friland en stigende interesse for økologisk kød
Salget af økologisk kød vokser i Danmark.
Et netop offentliggjort årsregnskab fra det økologiske
slagteri Friland viser en stigning i salget af økologisk kød på 21 procent. Det
oplyser Økologisk Landsforening.
- Det er en rigtig glædelig udvikling, som blandt andet er
et udtryk for, at danskerne i stigende grad er optagede af dyrevelfærd. Ved at
vælge økologisk kød får forbrugerne netop en garanti for, at dyrene har haft
god plads, har været ude under åben himmel og i det hele taget har levet så
naturligt et liv som muligt, lyder det fra markedschef i Økologisk
Landsforening Henrik Hindborg.
Det er ikke kun i Danmark, at efterspørgslen efter øko-kød
fra Friland har været stigende. Også på eksportmarkederne vælger forbrugerne i stigende
omfang økologisk kød.
Ifølge direktør i Friland Henrik Biilmann er der derfor
behov for flere leverandører af specielt økologiske grise for at følge med
efterspørgslen:
- jeg tror på, at vi om tre år skal bruge cirka 1.000
ekstra grise om ugen for at følge med. Det gælder både efterspørgslen fra de
europæiske markeder og fra de eksportmarkeder i specielt Asien, hvor Friland i
disse år arbejder hårdt på at øge afsætningen.
Årsregnskabet fra Friland viser, at salget af økologisk svinekød
er steget med 34 procent, mens salget af økologisk oksekød er vokset med seks
procent.