Danskerne smittes med salmonella fra udlandet

45 procent af danskere smittet med salmonella i 2012, havde taget det med hjem fra udlandet

I 2012 steg antallet af danskere smittet med salmonella, efter at der i 2011 havde været en rekordlav forekomst i 2011.

- Hen i mod halvdelen af de danskere, der bliver syge med salmonella, bliver smittet i udlandet, oplyser DTU Fødevareinstituttet i en meddelelse, de har udsendt i kølvandet på den årlige rapport om zoonoser (sygdomme der kan smitte fra dyr til mennesker, red.), der blev offentliggjort i København i går.

På trods af en høje smitterisiko med salmonella ved besøg i udlandet, viser rapporten dog også, at dansk svine- og oksekød kilder til salmonella, men at der i 2012 ikke blev fundet smitte salmonella der kunne tilskrives dansk kyllingekød.

Risiko i udlandet

I 2012 blev 1.198 danskere registreret syge af en salmonellainfektion, hvilket svarer til 21 tilfælde pr. 100.000 borgere. Det er lidt flere end i 2011, hvor forekomsten var rekordlav.

45 procent af salmonellainfektionerne tog danskerne med hjem fra en udenlandsrejse, hvor der var størst risiko ved rejser til Egypten, Thailand og Tyrkiet, som tegner sig for knap halvdelen af tilfældene, der er påført i udlandet.

Til sammenligning stammede otte procent af tilfældene fra dansk svinekød og syv procent fra dansk oksekød.

Læs også