VM i pløjning kommer til Thy

LandboUngdom i Danmark er vært for verdensmesterskabet i pløjning i 2015, og nu har de fundet deres pløjevært. Det bliver Jonna og Bjarne M. Nielsen, Vestbo, Hjardemål i Thy. Bjarne M. Nielsen har selv været aktiv pløjer og har været med til VM fire gange, så han ved, hvad der skal til, når pløjerne skal pløje på hans jord.- Vi har allerede været ved at lave skitser af pløjefelter på vores markkort for at se, hvor vi skal have pløjerne til at pløje stubjord og grønjord. Det er jo vigtigt, at vi allerede nu tilrettelægger sædskiftet, så der er stub- og grønjord nok til pløjerne til at pløje konkurrence og træne på, siger den kommende pløjevært. Jonna og Bjarne M. Nielsen driver sammen gården Vestbo, der er Bjarnes fødehjem. De overtog gården i 1990. På daværende tidspunkt var der 50 hektar og 525 søer med salg af 30 kilo grise. I 2007 blev søerne sat ud, og i dag er der 400 hektar plus 80 hektar, som er forpagtet samt tilkøb af 42.000 styk 7 kilos grise årligt, hvoraf 24.000 bliver solgt som 30 kilos grise og resten bliver fedet op på naboejendommen. Herudover har parret et samarbejde med to landmænd om at passe cirka 1000 hektar og udføre lidt maskinstationsarbejde. Der er to ansatte.

LandboUngdom i Danmark er vært for verdensmesterskabet i pløjning i 2015, og nu har de fundet deres pløjevært. Det bliver Jonna og Bjarne M. Nielsen, Vestbo, Hjardemål i Thy. Bjarne M. Nielsen har selv været aktiv pløjer og har været med til VM fire gange, så han ved, hvad der skal til, når pløjerne skal pløje på hans jord.

- Vi har allerede været ved at lave skitser af pløjefelter på vores markkort for at se, hvor vi skal have pløjerne til at pløje stubjord og grønjord. Det er jo vigtigt, at vi allerede nu tilrettelægger sædskiftet, så der er stub- og grønjord nok til pløjerne til at pløje konkurrence og træne på, siger den kommende pløjevært.

Jonna og Bjarne M. Nielsen driver sammen gården Vestbo, der er Bjarnes fødehjem. De overtog gården i 1990. På daværende tidspunkt var der 50 hektar og 525 søer med salg af 30 kilo grise. I 2007 blev søerne sat ud, og i dag er der 400 hektar plus 80 hektar, som er forpagtet samt tilkøb af 42.000 styk 7 kilos grise årligt, hvoraf 24.000 bliver solgt som 30 kilos grise og resten bliver fedet op på naboejendommen.

Herudover har parret et samarbejde med to landmænd om at passe cirka 1000 hektar og udføre lidt maskinstationsarbejde. Der er to ansatte.

Læs også