Fødevarestartuppen Nocla, der specialiserer sig i bæredygtige fermenterede smagsgivere til professionelle køkkener og fødevareproducenter, har på under ét år opnået den særlige B Corp Pending-status.
B Corp Pending er en midlertidig status, der kan opnås af unge virksomheder, som allerede arbejder efter høje standarder om social ansvarlighed og miljømæssig bæredygtighed.
Nocla A/S tilbyder fermenteringsbaserede produkter, der taler direkte til professionelle køkkener og fødevareproducenter – en vigtig målgruppe i arbejdet med at reducere klimabelastningen.
Stiftet i begyndelsen af 2024 har Nocla på rekordtid positioneret sig som en stærk spiller inden for fermentering og bæredygtig innovation.
Adm. Direktør Morten Ammentorp Nielsen ser arbejdet mod fuld B Corp certificering som en central del af virksomhedens kerne.
- Det er vores forpligtelse til ikke bare at leve efter, men også løbende at forbedre de højeste standarder i fødevareindustrien. Vi vil bevise at unik smag og bæredygtighed kan gå hånd i hånd – også i stor skala, siger Morten Ammentorp Nielsen i en pressemeddelelse.
Herfra arbejder startuppen målrettet mod fuld certificering i 2025, så man kan blive en aktiv del i den globale bevægelse af B Corps, der bruger forretning til at skabe positiv forandring.
Finsk »luftprotein« får amerikansk debut