Specialist i mangfoldighed

For biodynamikeren Endrik Maat, Gartneriet Rødmose, virker en del forskning og udvikling indenfor planteprodukter og grøntsager for fragmenteret. - Vi har for lidt fokus på helheden, siger han og anerkender, at selv forskere må acceptere, at dele af helheden er ubegribelige.

Når Endrik Maat, indehaver af Gartneriet Rødmose nær Vejle, skal beskrive sit forhold til stærkt specialiseret produktion, bruger han ikke sit udvalg på mere end 100 forskellige grøntsager som argument.

- Det kan også lade sig gøre at have få afgrøder, som for eksempel visse større biodynamiske mælkeproducenter har det. De nøjes måske med at have et par enkle salgsafgrøder udover foderproduktionen til dyrene.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også