Nordjyske Esben Filt Jensen på kæmpe udfordring i Dubai

Effektivt Landbrug har besøgt den nye statskonsulent på hans base i Dubai, hvorfra han skal styrke afsætningen af de danske landmænds produkter i hele Mellemøsten og Nordafrika. – Der bliver noget at se til, siger han med lidt jysk underdrivelse.

Nordjyske Esben Filt Jensen er netop startet i en nyoprettet statskonsulentsstilling med base i Dubai. Her skal han sætte fart i afsætningen af danske landbrugsprodukter - bl.a. som her på messen Gulfood sammen med Leif Nielsen (tv), branchedirektør Fødevarer i Dansk Industri. I midten Esbens Filt Jensens kollega, Imane Bounaga. Fotos: Jørgen P. jensen Esben Filt Jensen skal arbejde i hele Mellemøsten og Nordafrika med fast base på det danske konsulat i Dubai. Mange lande i MEMA-regionen importerer i dag op til 90 procent af deres fødevarer. Og der er stor interesse for at købe flere danske landbrugsprodukter. Her mandag den 8. august er Esben Filt Jensen tilbage fra sommerferie i Danmark i et Dubai, hvor den normale temperatur er 42 Celcius. Arla - og dermed dansk mælk - er én af de største arbejdsopgaver for Esben Filt Jensen af støtte i afsætningen. Her er det driftschef Vagn Jensen på Arlas mejeri i Riyadh i Saudi-Arabien. Der indgår mange firmabesøg i Esben Filt Jensens arbejdsopgaver - her hos slagtekyllingeproducenten ENF, der har dansk ledelse.  I Saudi-Arabien og andre MENA-lande bygges der i disse år enorme staldanlæg for at øge landenes selvforsyning. Her malkestalden på et sådant landbrug med 100.000 malkekøer.

Esben Filt Jensen kommer fra den lille by Tornby mellem Hirtshals og Hjørring.

Han har altid haft lyst til at komme ud at se verden.

Og for få måneder siden startede han i en kæmpe udfordring i en helt nyoprettet statskonsulentstilling for det enorme område Nordafrika og Mellemøsten, der virkelig boomer i befolkning og købekraft.

Landene kaldes under ét for MENA-landene.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også