Holdbarhed og smag hæmmer global udbredelse af dromedarmælk.
Forskere har længe påpeget de sundhedsmæssige fordele ved kamelmælk, som blandt andet indeholder bioaktive peptider, der kan styrke immunforsvaret. Mælken har også den fordel, at den ikke indeholder beta-lactoglobulin, som er et allergen i komælk. Alligevel har dromedarmælk ikke opnået nogen større udbredelse i Europa og Nordamerika, hvor komælk dominerer markedet.
Det beretter mediet Dairy Reporter.
En af årsagerne er, at dromedarmælk har en kortere holdbarhed end komælk, hvilket gør det vanskeligt at eksportere den i flydende form.
UHT-behandling, der kunne forlænge holdbarheden, skader dog mælkens proteiner. Desuden har dromedarmælken en mere fremtrædende og salt smag, som afskrækker mange vestlige forbrugere.
Flere virksomheder arbejder dog på at udvikle mælken, så den appellerer til de vestlige markeder.
Her malkes 913.000 kg mælk – hver dag