Fragmenter af frygtede dyrevira opdaget i australsk told

Ifølge det australske landbrugsministerium har spredningen af ​​dyresygdomme i de asiatiske nabolande ført til en øget overvågning og inspektion af kød og andre animalske produkter ved grænsen samt i detailforretninger, skriver Fleischwirtschaft.de. 

I Melbourne blev fragmenter af mund- og klovsyge samt afrikansk svinepest (ASF) påvist i nogle svinekødsprodukter importeret fra Kina af en supermarkedskæde.

Derudover er andre svinekødsprodukter til detailsalg på landsplan testet positive for ASF-viruskomponenter.

For nyligt dømte lufthavnens biosikkerhedsmyndigheder også en passager fra Indonesien for at have forsøgt at importere sort oksekød, som efterfølgende testede positivt for mund- og klovsyge-virusfragmenter.

Australiens landbrugsminister Murray Watt præciserer dog, at virusfragmenter ikke er identiske med levende virus, og at landet fortsat anses for at være fri for de to sygdomme.

- Vi har altid sagt, at import af animalske produkter faktisk er den største risiko for indførelse af dyresygdomme i vores land, sagde ministeren.

Men de seneste foruroligende opdagelser viser også, at biosikkerhedsforanstaltningerne virker, som de skal, ifølge Murray Watt. 

Læs også