Danish Crown Beef: Rigeligt med varer i markedet

Danish Crown Beef sænker oksekødsnoteringen med 30 øre fra på mandag.

Fra på mandag er alle kategorier i Danish Crown Beef-oksekødsnoteringen sænket med 30 øre.

Årsagen er, at der er rigeligt med varer i markedet, lyder det fra selskabet i en markedsberetning.

- Handlen på det europæiske marked for okse- og kalvekød er fortsat fornuftig for årstiden, men en pænt udbud gør, at der udbydes varer i markedet til lave priser. Antallet af slagtninger i Danish Crown Beef er også stigende, og derfor arbejdes primært på at holde lagrene vedlige og samarbejde med de stærkeste kunder, lyder det.

- Der er rigeligt udbud i markedet, og alle afventer fortsat nytårshandlen, som skal være det næste ryk i markedet. Derfor oplever vi enkelte udskæringer, der udbydes til lave priser fra konkurrenterne, og det lægger en naturlig dæmper på tingene. Vi holder vores fokus på at holde gang i det gode samarbejde med vores faste kunder, og det gør, at vi nogenlunde kan holde os ude af de værste priskrige, men det ændrer ikke på udbudssituationen, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Udfordringer på visse varer

Salget til Sydeuropa er fortsat fornuftigt til både Spanien og Italien, mens Grækenland og Portugal er mere afdæmpet for nuværende. Udenfor Europa er eksportmarkederne meget begrænset i deres aktivitet.

Verdensmarkedet for huder er særdeles trægt, og de store oksekødproducerende nationer i blandt andet Nord- og Sydamerika forsøger at placere deres mængder i Europa. Det, i kombination med en meget svag efterspørgsel efter biprodukterne, sætter sig i noteringen.

- Efterårsvarerne og varer til Sydeuropa flytter sig, som de skal. Udfordringerne bliver på de varer, som ikke er i sæson, men vi står på rampen til at kunne tage fra til nytårssalget, og det vil flytte noget pres ud af markedet, siger Henning Sønnichsen.

Læs også