Afrikansk svinepest rammer Bali

Udbrud af Afrikansk svinepestvirus er sprunget over store afstande de seneste dage. Bali, det populære turistmål for især australiere, er nu også ramt.

Et udbrud af Afrikansk svinepest har nu ramt det populære rejsemål Bali, skriver Pigprogress.net, der har sine oplysninger fra Jakarta Post.

Udbruddet er sprunget over en afstand på rundt regnet 2.000 kilometer. ASF har hærget flere steder i den indonesiske provins Nordsumatra siden september.

Jakarta Post oplyser, at der i alt er tale om 888 døde grise indtil videre. Størstedelen af ​​dødsfaldene er forekommet i Badung-regionen med 598 døde.

Yderligere 219 udbrud blev fundet i Tabanan-regionen, begge i den sydlige del af Bali.

Disse udbrud er endnu ikke rapporteret til OIE.

Pigprogress.net skriver videre, at sygdommen bliver ved med at sprede sig, og at der kommer mange nye udbrud. Hver dag rapporteres der om nye tilfælde i blandt andet Sydkorea.

Også i Europa bliver der gjort nye fund af den frygtede sygdom. Det nyeste land i rækken er Grækenland, som for en uge siden opdagede sit første tilfælde af smitte på en mindre svineavlsbedrift i regionen Serres i det nordlige Grækenland.

aldo

Læs også