bannerPos

Horsch går nye veje

Maskiner til Hybrid-Farming er et nyt begreb hos Horsch, der i denne uge lancerede flere maskiner til både konventionel og økologisk planteavl. På billedet ses en Horsch Transformer VF-radrenser med en arbejdsbredde på 12 meter.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
20-07-2019 13:06
Horsch-fabrikken i Tyskland målretter nu deres maskinprogram til både det konventionelle landbrug og økologisk planteavl.

I denne uge præsenterede Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner. Flere af Horsch-maskinerne er stadig målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på økologisk landbrug, eller som Horsch kalder det: Hybrid-Farming.

Blandt andet kunne fabrikken introducere en helt ny radrenser, Horsch Transformer VF, der tilbydes i 6 til 12 meters arbejdsbredde målrettet økologiske landbrug.

De forskellige versioner af Transformer VF har en rækkeafstand fra 25 til 90 cm og kan foldes sammen til en transportbredde på 3 meter og en transporthøjde på 4 meter.

 

Ny strigle lanceret

Horsch præsenterede også en ny strigle, Cura ST, der henvender sig til Hybrid-Farming og økologisk planteproduktion.

Striglen leveres i en trepunktsophængt version med arbejdsbredder fra 6 til 15 meter.

Hver fjerstrigle kan have et tryk fra 500 til 5.000 gram, og hver strigle er fastgjort individuelt og er dermed effektivt sikret mod at blive skubbet.

 

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.
Side 1 af 1933 (38646 artikler)Prev1234567193119321933Next