bannerPos

Horsch går nye veje

Maskiner til Hybrid-Farming er et nyt begreb hos Horsch, der i denne uge lancerede flere maskiner til både konventionel og økologisk planteavl. På billedet ses en Horsch Transformer VF-radrenser med en arbejdsbredde på 12 meter.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
20-07-2019 13:06
Horsch-fabrikken i Tyskland målretter nu deres maskinprogram til både det konventionelle landbrug og økologisk planteavl.

I denne uge præsenterede Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner. Flere af Horsch-maskinerne er stadig målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på økologisk landbrug, eller som Horsch kalder det: Hybrid-Farming.

Blandt andet kunne fabrikken introducere en helt ny radrenser, Horsch Transformer VF, der tilbydes i 6 til 12 meters arbejdsbredde målrettet økologiske landbrug.

De forskellige versioner af Transformer VF har en rækkeafstand fra 25 til 90 cm og kan foldes sammen til en transportbredde på 3 meter og en transporthøjde på 4 meter.

 

Ny strigle lanceret

Horsch præsenterede også en ny strigle, Cura ST, der henvender sig til Hybrid-Farming og økologisk planteproduktion.

Striglen leveres i en trepunktsophængt version med arbejdsbredder fra 6 til 15 meter.

Hver fjerstrigle kan have et tryk fra 500 til 5.000 gram, og hver strigle er fastgjort individuelt og er dermed effektivt sikret mod at blive skubbet.

 

Få et billede af økonomien i landbruget lige nu

LandboSyd præsenterer tirsdag den 4. februar de første regnskabstal for 2019 samt aktuel prognose for 2020. Grundlaget er et solidt talmateriale fra 400 regnskaber.

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.

ASF truer – sæt fokus på smittebeskyttelse

Konsulenterne hos SvineRådgivningen opfordrer producenter til, at de sammen med staldens personale har fokus på smittebeskyttelse.

Udbring gylle så tæt på såtidspunktet som muligt

Gylle kan udbringes til vårsæd før eller efter såning. Valget påvirker den udbringningsteknologi, der skal benyttes, men valget har også betydning for udnyttelsen af gyllens næringsstoffer.

Sådan sår du majs

Der går et par gode måneder endnu, førend det er tid til at så majsen. Det til trods er det ikke for tidligt at blive mindet om, hvordan majsen får de bedste betingelser.

Kend din fremstillingspris på grovfoder

Christian Lund, formand L&F, opfordrer mælkeproducenterne til at komme tættere på økonomien i deres grovfoderproduktion.

Alternativer til efterafgrøder kan være en fordel

Tilpasning til efterafgrødekravene kræver, at man kender omkostningerne ved de enkelte tilpasningsmuligheder. Seges har regnet på omkostninger ved efterafgrøder, tidlig såning af vintersæd, kvotereduktion og brak.
Side 1 af 1754 (35064 artikler)Prev1234567175217531754Next