bannerPos

Horsch går nye veje

Maskiner til Hybrid-Farming er et nyt begreb hos Horsch, der i denne uge lancerede flere maskiner til både konventionel og økologisk planteavl. På billedet ses en Horsch Transformer VF-radrenser med en arbejdsbredde på 12 meter.

Per Jørgensen

CEO og Journalist
20-07-2019 13:06
Horsch-fabrikken i Tyskland målretter nu deres maskinprogram til både det konventionelle landbrug og økologisk planteavl.

I denne uge præsenterede Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner. Flere af Horsch-maskinerne er stadig målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på økologisk landbrug, eller som Horsch kalder det: Hybrid-Farming.

Blandt andet kunne fabrikken introducere en helt ny radrenser, Horsch Transformer VF, der tilbydes i 6 til 12 meters arbejdsbredde målrettet økologiske landbrug.

De forskellige versioner af Transformer VF har en rækkeafstand fra 25 til 90 cm og kan foldes sammen til en transportbredde på 3 meter og en transporthøjde på 4 meter.

 

Ny strigle lanceret

Horsch præsenterede også en ny strigle, Cura ST, der henvender sig til Hybrid-Farming og økologisk planteproduktion.

Striglen leveres i en trepunktsophængt version med arbejdsbredder fra 6 til 15 meter.

Hver fjerstrigle kan have et tryk fra 500 til 5.000 gram, og hver strigle er fastgjort individuelt og er dermed effektivt sikret mod at blive skubbet.

 

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next