Fagudstilling flytter til nye omgivelser

Have & Landskab rykker teltpælene op og flytter efter 11 udstillinger og 22 år i Slagelse til Ledreborg Slot ved Roskilde.

Efter 11 udstillinger og 22 år ved ZBC Jernbjerggaard i Slagelse bliver Skandinaviens største fagudstilling for hele den grønne branche, Have & Landskab, nu omplantet og skal slå rødder i større og bedre omgivelser.

Ledreborg Slot og den storslåede slotspark nær Roskilde bliver nemlig rammen, når fagudstillingen slår portene op til næste udstilling, der foregår fra den 3. til 5. september 2025.

- Trods en perlerække af stadig flottere udstillinger kunne man lidt frækt sige, at de også gentog sig selv. Det var lidt det samme fra år til år. Nu tager vi et stort spring og både håber og tror, at det vil få en helt ny kreativitet bragt frem i både os selv og udstillerne, siger Have & Landskabs bestyrelsesformand, Joel Klerk.

- Beslutningen om at flytte fra Slagelse skyldes, at vi var mere og mere udfordret af logistikken. Med skiftet til Ledreborg Slot får Have & Landskab en optimal infrastruktur, en organisation, der er vant til at afvikle store arrangementer, og ikke mindst nogle af de flotteste parkomgivelser hele landet har at byde på, siger Joel Klerk.

Ledreborg har prøvet det før

Ledreborg Gods drives til dagligt af Silvia og John Munro, der er den 8. generation i familiens eje. Til Have & Landskab stiller de op mod 17 hektar til rådighed, altså et stykke mere end udstillingens godt 14 hektar i Slagelse.

Det giver dog ikke John Munro og hans hold sved på panden, at op mod 12.000 grønne fagfolk vil strømme til slotsparken i løbet af de tre dage i sensommeren 2025.

- På Ledreborg har vi prøvet det meste før. I over 30 år har vi afholdt arrangementer, og vores livsstils udstilling i maj har op mod 20.000 besøgende i løbet af fire dage, mens vores slotskoncerter trækker op mod 12.000 på en enkelt dag, fortæller John Munro.

Have & Landskab

  • Fagudstillingen Have & Landskab finder sted i ulige år. Næste udstilling finder sted fra den 3. til 5. september 2025.
  • Den seneste udstilling i 2023 havde 278 udstillere og 11.661 besøgende. Der er gratis adgang for fagfolk.
  • Første udgave af Have & Landskab blev afholdt i 1992, dernæst i 1995 og siden i alle ulige år. Fra 1992 til 2001 blev Have & Landskab afholdt et nyt sted i landet hver gang, men fra 2003 til og med 2023 havde udstillingen til huse i Slagelse.
  • Have & Landskab er ejet og arrangeret af branchens fire centrale aktører: Danske Anlægsgartnere, Maskinleverandørerne – park, vej og anlæg, Danske Planteskole og Københavns Universitets Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning.

Læs også