bannerPos

Pelsproduktionen kan blive halveret

- De indikationer, vi får fra avlerne, peger i retning af, at produktionen næste år falder med helt op mod 50 procent, fortæller Jesper Lauge Christensen, adm. direktør for Kopenhagen Fur, til Finans.dk.
16-09-2020 15:25

Eksporten af pelsskind styrtdykker, mens usolgte skind hober sig op. Forventningen er, at det vil få minkavlerne til at sænke produktionen med op mod 50 procent næste år, skriver mediet Finans.dk.

Efter at have været oppe på en årlig eksport af minkskind til en værdi af 13 milliarder kroner for få år siden forventer minkavlernes fælles salgsselskab, Kopenhagen Fur, ifølge Finans.dk en eksport på blot 2,4 milliarder kroner til næste år.

Det er i givet fald en yderligere halvering af eksporten.

Årsagen er en prisfest i årene frem mod 2013 efterfulgt af massiv overproduktion og nu en corona-pandemi, som gør det vanskeligt at se bunden i markedet.

- De indikationer, vi får fra avlerne, peger i retning af, at produktionen næste år falder med helt op mod 50 procent, fortæller Jesper Lauge Christensen, adm. direktør for Kopenhagen Fur, til Finans.dk.

Auktion på søndag

På søndag begynder årets sidste pelsauktion i Kopenhagen Fur med i alt 18,5 millioner skind under hammeren, tilføjer mediet.

Den nuværende danske produktion ligger på 12 millioner skind årligt.

mip

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next