Denne weekend var myndighederne i gang med at foretage prøvegravninger i midtjylland, for at undersøge muligheden for at begrave afdøde mink i massegrave flere steder i landsdelen.
Det oplyste Rigspolitiet lørdag.
- Vi står med en stor logistisk udfordring, når vi skal bortskaffe så store mængder aflivede dyr på meget kort tid. Hensynet til folkesundheden har gjort det nødvendigt at aflive dyrene meget hurtigt, og derfor er vi nødt til at grave nogle af dem ned, siger politiinspektør Uffe Stormly fra den Nationale Operative Stab.
Nedgravningerne skal i første omgang ske på millitære områder i Karup og Holstebro. Men ifølge TV Midtvest blev der søndag også prøvegravet på et statsejet område ved Aalestrup i Vesthimmerland. Det er dog uvist, om der skal være en massegrav til mink på stedet.
- Vi ved ikke, om der bliver gravet mink ned på Bygymvej, men de laver en prøvegravning for at se, om undergrunden er stærk nok til at håndtere det, siger borgmester i Vesthimmerlands kommune Per Bach Laursen til tv-stationen.
Han efterlyser mere information fra myndighederne om minkstrategien fra myndighederne.
- Vi føler os magtesløse på mange områder. Det her er ét af dem. Handleplanerne må vi selv opfinde hen ad vejen og kommunikere ud, siger han.
Prøvegravningerne finder sted, samtidig med at coronasmitten blandt de danske minkfarme ser ud til fortsat at brede sig. Mandag oplyste Fødevarestyrelsen, at der var konstateret Covid-19-smitte på 229 minkfarme, mens 32 minkfarme er under mistanke. I fredags var mængden af smittede minkfarme på 222, mens der var mistanke om den smitsomme sygdom på 23 farme.
hka