Kornhandlerprofil har rundet skarpt hjørne

I 2017 overtog Overgaard Agro Køge Korns lagerhal med plads til 10.000 tons korn på havnen i Køge, men Ole Erlandsen fortsatte med at modtage kornet på vegne af Overgaard Agro. Her ses han som nummer tre fra venstre sammen med Kim Flindt, Jacob Erlandsen og Ejvind Andersen, Overgaard Agro.

En mangeårig figur inden for handel med korn har netop rundet et skarpt hjørne. Ole Erlandsen, grundlægger af Køge Korn, er således for nylig fyldt 75 år.

Ole Erlandsen er født og opvokset på landet og har arbejdet med korn i næsten 50 år. Efter at være begyndt hos Faxe Andel i 1971, etablerede han i 1987 selv Køge Korn, som han har drevet stort set lige siden.

- Men i 2017 solgte jeg mine lagre fra, og jeg solgte også navnet Køge Korn, fordi jeg havde jo også fire petfood-butikker i Køge, Vordingborg, Næstved og Kalundborg. Den mand, der købte det, fik også navnet Køge Korn, fortæller Ole Erlandsen, som derefter skiftede navn for sine egne aktiviteter til Køge Grovvarer.

I et langt liv har Ole Erlandsen været vidne til op- og nedture i erhvervet.

- Det har været hårde tider undervejs. Først i 1990'erne var det hårdt. Men det overlevede jeg jo. Ellers har jeg sådan set haft succes i flere år. Jeg har været oppe og have en omsætning på 100 millioner kroner. Det er også en slags penge for et så lille selskab, siger Ole Erlandsen og fortsætter:

- Jeg har i alle dage beholdt mit SE-nummer. 12071248. Og jeg er egentlig lidt stolt af at have haft det samme nummer, uden at måtte dreje nøglen om.

Da der var travlest, havde Ole Erlandsen godt ti ansatte. Men i dag handler han kun med nogle få kunder, og de har alle det til fælles, at de har været kunder hos fødselaren lige så længe, han kan huske tilbage.

- Som en sagde for længe siden: »Det her er et af eneste grovvareselskaber, man kan komme ind i og blive generet på det groveste, og det opsøger man oven i købet«.

Læs også