Noter Syd uge 33-2022

Nyt parti på stemmeseddelen 

»Grøn Alliance«.

Det bliver navnet på det nye parti, der både indbefatter det tidligere Veganerpartiet og det lille parti De Grønne.

- Vi indgår i denne alliance for at løse de største udfordringer, som vores land står overfor. Frem til den endelige godkendelse i slutningen af august skal vi finde alle de grønne stemmer i Danmark, som vil være med til at skabe store, reelle forandringer i den kommende valgperiode, udtaler Jonas Holm, tidligere formand for De Grønne, om det samarbejde, som han og hovedbestyrelsen i partiet nu anbefaler sine medlemmer at indgå i.

Målet er blandt andet at »sikre markante reduktioner i antallet af landbrugsdyr og en styrket indsats for progressiv klimapolitik i den kommende valgperiode«, fremgår det af en pressemeddelelse.

Grøn Alliance vil efter godkendelsen få bogstavbetegnelsen G.

Nestlé vækster i første halvår

Verdens største fødevarevirksomhed, Nestlé, omsatte i første halvår af 2022 for 329 milliarder danske kroner, og havde en organisk vækst på 8,1 procent. Det viser koncernens regnskab for årets to første kvartaler.

Koncernen forventer en organisk vækst for hele året på mellem 7 og 8 procent.

Ifølge Nestlé-koncernens adm. direktør, Mark Schneider, er man godt tilfreds med fremgangen. 

- I det første halve år har vi leveret stærk organisk vækst og en markant forøgelse i underliggende indtjening pr. aktie. Vores lokale teams har implementeret prisstigninger på en ansvarlig måde. Volume og produktmix har været robust takket være vores stærke brands, differentieret udbud og ledende markedsposition, udtaler han.

- Vi begrænsede påvirkningen af hidtil uset inflationspres og forsyningsbegrænsninger på vores margenudvikling gennem disciplineret omkostningskontrol og operationel effektivitet, parallelt med stigende investeringer i kapitaludgifter, digitalisering og bæredygtighed, tilføjer han.

Rekordinteresse for biavl

Der er stigende interesse for biavl i Danmark. Det mærkes på antallet af danskere, der melder sig ind i Danmarks Biavlerforening.

Nye tal fra foreningen viser, at Danmarks Biavlerforening nu har over 5.000 medlemmer. Det er foreningens højeste medlemstal nogensinde.

Men hvis man skal lykkes som biavler, er der et par ting, man skal anskaffe sig. Bifoder og bistade er blandt de vigtigste remedier.

Der er imidlertid mange andre ting, du skal overveje og anskaffe dig helt konkret for at få succes som biavler. For at honningen skal komme i hus, bør man først og fremmest overveje, hvorvidt man har et passende sted i haven, som kan danne ramme om en bolig for bierne – det vil sige bistadet. 

Derudover kan man med fordel kontakte sin lokale biavler- eller bimaterielforening for at få hjælp til udvælgelsen af den rette bifamilie – det er et must, at bierne er fredelige, og det kan nogle gange være svært at vurdere som helt grøn i feltet.

Læs også