Danish Crown med opbakning til Mette Frederiksens plan
Danish Crown, der i går var vært ved præsentationen af regeringens pensionsreform, giver sin støtte til ambitionen om en mere fleksibel tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Danish Crown bakker op om, at flere af virksomhedens medarbejdere kan få ret til tidlig pension.
Flankeret af Danish Crown-formand, Erik Bredholt kunne man i går klokken lidt i 13 se statsminister Mette Frederiksen (S) bevæge sig mod sin pult hvor hun kort efter på et pressemøde præsenterede sit nye pensionsudspil i et telt på parkeringspladsen på Danish Crowns slagteri i Horsens. Et udspil som handler om retten til tidlig pension.
Og det landmandsejede selskab var en god vært. Herfra støtter man nemlig regeringens pensionsreform. Det meddelte selskabet, der ellers normalt ikke blander sig i politiske spørgsmål, allerede for et par dage siden, og det blev gentaget kort før pressemødets start i går i en pressemeddelelse.
Aftalen kommer nemlig især til at komme mange Danish Crowns egne ansatte til gode. Slagterifaget er ét af de få fag, der er tilbage på det danske arbejdsmarked, hvor man kan komme ind med sit afgangsbevis fra folkeskolen i hånden og få et godt job med en løn, der kan forsørge en familie med et hus og en bil i garagen. Det betyder, at mange påbegynder arbejdslivet tidligere end resten af arbejdsmarkedet, lyder det fra Danish Crown.
- Når vores medarbejdere går på pension, skal de kunne løfte og lege med deres børnebørn, siger Preben Sunke, viceadministrerende direktør i Danish Crown.
Han forklarer, at fleksibel tilbagetrækning handler ikke kun om, at man skal have lov til at stoppe, hvis man bliver nedslidt.
- Dem, der starter tidligt med fysisk hårdt arbejde, skal have lov til at stoppe, før de bliver nedslidt. Derfor støtter Danish Crown regeringens ambition om at skabe et mere fleksibelt pensionssystem, så vi kan bidrage til at give vores medarbejdere en ordentlig afsked med arbejdsmarkedet.
- Mange i slagterifaget går i løbet af arbejdslivet fra at være ufaglært til faglært. I Danish Crown er vi stolte af hver og én. Det betyder også, at vi har mange medarbejdere, der har været rigtig mange år på arbejdsmarkedet. Derfor mener vi også, at det er fair, at dem, der er startet meget tidligt, også får lov til at trække sig tilbage tidligere end hvad der gælder på resten af arbejdsmarkedet, siger Preben Sunke.
Tak til Danish Crown
Fra statsminister Mette Frederiksen lød der i går en tak til Danish Crown for at danne rammen om regeringens udspil, som har været længe undervejs.
- Vi vil indføre en ordning, der betyder at dem, der har været længst tid på arbejdsmarkedet, som har betalt til velfærdssamfundet gennem et langt arbejdsliv, og som ofte har knoklet i de allerhårdeste jobs, skal have lov til at stoppe, før I er slidt helt ned. Tiden for pension i Danmark skal også være med år, der er uden sygdom og smerter, lød det fra statsministeren.
Regeringens udspil om en ret til tidlig pension gælder for personer med mindst 42 år på arbejdsmarkedet, når de er 61 år. 38.000 personer bliver omfattet i 2022, lyder forventningen. Af dem vil 6.000 personer komme fra beskæftigelse, mens resten vil komme fra efterløn og andre overførselsindkomster.
Koster tre milliarder
Ret til tidlig pension skønnes at koste cirka tre milliarder kroner årligt og er fuldt finansieret, lyder det fra regeringen. På grund af corona-krisens betydning for dansk økonomi, lægger regeringen op til, at udgifterne til tidlig pension de første år finansieres ved at trække på det økonomiske råderum. Fra 2023 foreslår regeringen, at udgifterne finansieres blandt andet gennem tilbagerulning af skattelettelser fra Forårspakke 2.0 for de allerhøjeste indkomster samt et samfundsbidrag fra den finansielle sektor