Asmildkloster købte tidligere på året Kløverhøjgård, som ligger tæt på Asmildklostergården ud ad Ålborgvej. Disse to gårde dannede rammerne om teknik i landbruget. Traktorkørsel med GPS, pløjning, harvning og såning, da de for nylig havde 90 børn på SommerCamp´21.

Børnene var mellem 11 og 15 år gamle og kommer fra Viborg og Viborgs store opland, der var også børn som kommer længere væk fra, både Skive, Randers, Silkeborg, Horsens og Ålborg var repræsenteret på deltagerlisten.

Der var lavet en actionpark med blandt andet bocarts, havetraktorer og mooncars. Og børnene kunne også få lov at sidde i de store maskiner og blive klogere på maskinernes gang i marken.

38 af børnene valgte at bruge en hel dag med dyr. De besøgte Langmosegaard i Møldrup. Her tog familien Høgh imod, og underviste hele dagen i hvordan dyr gøres klar til udstilling og dyrskue. Der var både kalve, heste og hunde.

Skolen har i øjeblikket en lille bestand af dyr på skolen på Asmildklostervej. Geder, kaniner, høns og shetlandsponyer. Det er et hit, dyrene har været flittigt besøgt både tidlig morgen og sen aften.

Fællesskabet er i højsædet

På Asmildkloster SommerCamp er det vigtigt at skabe et godt fællesskab. Det gøres igennem forskellige aktiviteter. Børnene besøgte gokart-banen i Løvel, havde bålhygge, filmaften med slik og sport på plænen.

I år kunne man også være med til aktiviteten »Nak og æd«. En god flok børn tog til åen og fangede signalkrebs. 179 styk blev det til. De blev efterfølgende kogt med urter, stegt på panden og til sidst var der lækre smagsprøver.

Den store interesse kan dyrkes hele året

Asmildkloster Landbrugsskole oplever stigende interesse fra børn og unge som ønsker at få mere kendskab til Landbruget og fødevareproduktion. I samarbejde med grundskolerne i de omkringliggende kommuner udbydes en del »fag« og som noget nyt tilbydes »Spirerne« efter sommerferien.

Et fritidstilbud til unge som starter på 7. og 8. årgang efter sommerferien. Det bliver et forløb på 10 gange plus en enkelt overnatning hen på efteråret, hvor Gorm og Stine, to næsten nyudklækkede landmænd fra Asmildkloster, sammen med børnene kommer tættere på landbruget.