Uændret for tredje uge i træk: Svinenoteringen står i stampe

I nu tre uger har Danish Crowns notering for slagtesvin ligget fast på 11,10 kroner pr. kg.

Mens kalenderen nu officielt viser sommer, så er der ikke meget solskin over det europæiske marked for fersk grisekød. Forbrugerne er fortsat tilbageholdende, og derfor står priserne bredt set stille. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

Således fastholder slagterikoncernen noteringen for slagtesvin på 11,10 kroner pr. kg i uge 23. Noteringen for søer er også uændret.

- Markedet er i venteposition i øjeblikket. Fra uge til uge ser vi mindre stigninger på nogle dele af grisen, mens andre falder lidt tilbage. På samme måde er der nogle markeder udenfor Europa, der pludselig viser styrke, men samtidig går andre i stå. Derfor står prisudviklingen stille, men kommer der gang i forbruget, så vil det også løfte priserne, for udbuddet er bestemt ikke overvældende, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Mens priserne på skinker siver en smule, så er der et stabilt salg af bacon, kamme og brystflæsk. Salget af nakker, forender og bove er svagt i forhold til normalen for denne årstid. Det skyldes et haltende salg af grillprodukter på tværs af Europa, og det smitter af på det generelle prisniveau.

Til landene udenfor Europa er der en stabil efterspørgsel på de klassiske Kina-produkter. Der er en jævn eksport til Japan og en god efterspørgsel fra Australien og Sydøstasien.

Udsætter 85.000 svin

Ifølge Danish Crown har tilmeldingen til indeværende uge været flugtet med prognosen, og med den slagtekapacitet, der har været til rådighed, betyder det, at der skal udsættes ca. 85.000 grise til uge 23.

- Den forventede tilmelding til næste uge er af samme størrelse, men grundet 2. pinsedag mandag er det en kortere uge. Det betyder, at der bliver behov for at udsætte ca. 110.000 til uge 24, skriver Danish Crown om slagtesituationen.

Læs også