Nord-West-noteringen er stabiliseret

Der er ikke nogen ændring i Nord-West-noteringen i denne uge, hvor noteringen ligger på 27 euro, samt 17,50 euro for 8-kilos grise, og der er heller ikke udsigt til, at noteringen vil ændre sig i næste uge, skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Det europæiske smågrisemarked ser lige nu uensartet ud.

Mens den danske puljenotering blev hævet lidt, er den tyske Nord-West notering og VEZG-smågrisenotering stabil, og i Holland giver de fleste smågrisenoteringer endda lidt efter.

For tiden er det største problem, at mange tyske slagterier har reduceret deres slagtninger på grund af coronarestriktionerne og manglende personale.

En tysk markedsekspert fortæller, at mange tyske slagtesvineproducenter lige nu må vente 7-19 dage, før deres slagteklare grise afhentes. Og hvis slagtesvinestalden ikke tømmes til tiden, kan man heller ikke aftage nye smågrise.
 
Den tyske interesseorganisation ISN forklarer, at der p.t. mangler 50.000 slagtninger pr. uge bare for at stoppe væksten af udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked. Det vil sige, at udbudspuklen bliver større og større, hvis man ikke gør noget. Det kræver markant flere end yderligere 50.000 slagtninger pr. uge, hvis man vil reducere udbudspuklen.

For tiden bliver situationen imidlertid ikke bedre:

Hos slagteriet Weidemark, som er en del af Tönnies-koncernen, er 81 medarbejdere blevet testet positive for Covid-19 i den seneste uge.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge er på 27,00  euro. Det svarer til 238 danske kroner inklusiv vægtregulering.

hka

Læs også