Fokus på klima og udvikling i udendørs svineproduktion

Det er emner under overskriften Klima & udvikling, der er på programmet, når der i år holdes temadag for udendørs svineproduktion.

SvineRådgivningen sætter atter fokus på specialiseret rådgivning indenfor økologi- og frilandsproduktion. I den forbindelse afholdes i samarbejde med Seges Økologi-Innovation en temadag for udendørs svineproduktion 2021 under overskriften Klima og udvikling.

Arrangementet afholdes tirsdag den 20. april fra klokken 9-16 – og ikke som først planlagt i marts. Det satte Covid-19 en kæp i hjulet for.

Programmet for dette års temadag byder blandt andet på indlæg vedrørende »Den klimaneutrale gris«. Der er et indlæg ved Gustaf Bock, Director, Sustainable Farming – Danish Crown.

Chefforsker Frank Oudshoorn fra Seges Økologi Innovation vil i sit indlæg komme ind på klimaberegninger på bedrifts- og produktniveau.

Veterinær

Indenfor samme emne vil økologisk svineproducent Nicolaj Pedersen fra Hovborg komme ind på sine tanker om klima og udvikling på sin bedrift. Desuden vil omdrejningspunktet i dagens afsluttende debat være: Fortsat udvikling i udendørs produktion – hvordan? ved producent og formand for Økologisektionen L&F, Hans Erik Jørgensen.

Dagens program byder endvidere på veterinærer indlæg, blandt andet vedrørende soens sundhed og betydningen for pattegrisedødelighed, samt indlæg vedrørende græsprotein og fravænning uden zink i praksis.

Find mere om tilmelding og se hele programmet på svineraadgivningen.dk. Temadagen finder sted hos Landbrugscenteret Sagro i Billund.

cab@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 20 96 65

Læs også

Poltefodring sker ofte ud fra »det muliges kunst«
Øget kapacitet skubber kvoterne på slagtesvin ud
En GPS på transportvognen er et Danish-krav
Slagteriet kæmper med mængden af udsatte grise
Bøgildgård kan fejre 40 år som afprøvningsstation
Mælkeanlæg fungerer som regel godt