Hos SHN Hegn i Vipperød kører man stadig på med sine opgaver, selv om Corona-virussen spøger i baggrunden. Lige nu er der nok at se til.
HEGN - I år er det 15 år siden, at SHN Hegn – Sjællands Hegn og Naturpleje – så dagens lys. En lun vinter, hvor der har været længe imellem de helt lave temperaturer, har dannet basis for nogle gode måneder i firmaet, der hører hjemme i Vipperød ved Holbæk. Det fortæller direktør Claus Jacob Jensen. Der er nok at lave den kommende tid – trods Corona-virus.
- Heldigvis er der fyldt godt op i ordrebogen inden for det område, vi kalder mark/natur hegn til dyr, så lige her og nu ser det meget godt ud. Men længere fremme ved vi godt, at der kommer en bagkant for Corona-virusen. Men i øjeblikket er vi fortrøstningsfulde, og alle mine medarbejdere er ved godt mod og raske, fortæller Claus Jacob Jensen og fortsætter:
- Lige nu er vi ude og arbejde, og vi er så heldige, at det meste af vores arbejde er i det åbne landskab, hvor der stort set ikke er andre mennesker. Så lige nu vil jeg ikke klage, sammenlignet med så mange andre.
Hegnsentreprenører
Alsidigheden er stor i firmaet, hvor man skræddersyer de enkelte hegnsløsninger til de forskellige dyr, uanset om det er heste, grise, køer, får eller fjerkræ. Og direktøren ser egentlig mere sine ansatte som entreprenører på hegnsområdet, snarere end montører.
- Vi laver også ret mange andre opgaver end lige hegn. Vi står også for brobyggeri, færiste, opsætning af drikkesystemer i det åbne landskaber. Vi laver også sikringshegn, men det er dog ikke på dette felt, vi lægger vores kræfter i foråret.
Der er dog også flere organisationer i kundeporteføljen, afslører Claus Jacob Jensen. For tiden arbejder de fire ansatte med projekter, der har deadline den 14. april eller den 1. maj, fortæller han.
- Vi har en del opgaver for kommuner, med blandt andet klargøring af folde og brobyggeri. Det er primært opsætning af nyt hegn eller vedligeholdelse af de eksisterende hegn, låger, færiste m.m., der er det primære, siger Claus Jacob Jensen.
Opgaver hele året
For år tilbage var arbejde med hegnsopsætning koncentreret omkring foråret, mens man kunne opleve hele vintre med få opgaver. Men sådan er det ikke mere, oplyser direktøren.
- Jeg synes efterhånden, at vi har fået opgaverne delt godt ud over hele året. Men lige her om foråret er der selvfølgelig meget af det, vi kalder mark og dyrehegn. Det har vi rigtig travlt med lige nu.
- Vi har nok at se til efter vinteren og frem til 1. maj. I år har vi så været så privilegeret, at vi faktisk ikke rigtigt har haft noget frost, så det har været en god vinter for os. Vi har stort set ikke holdt stille – lige bortset fra de dage, hvor det har været heldagsregn.
Det er måske noget, man typisk er forberedt på, med pauser i arbejdet?
- Vi har da nogle gange oplevet lange kedelige vintre med frost fra november til april. På et tidspunkt ville det kunne betyde, at vi ikke kunne komme i jorden. Der er meget af det, vi laver, for eksempel markhegn, dyrehegn eller sikringshegn, hvor vi skal i jorden på ene eller anden måde. Det er klart, at når der begynder at være 10-15 centimeter frost i jorden, så bliver det nærmest som beton og temmelig bekosteligt.
Et øje på Corona-situationen
Det er dog ikke alt, der er en dans på roser i selskabet. Den nuværende situation i samfundet med Corona-smitten har også betydning for SHN Hegn, selv om arbejdsopgaverne og medarbejderne ikke er direkte er påvirkede af sygdommen.
- Lige nu har vi faktisk gearet ned til, at vi kun er fire medarbejdere, selv om vi måske godt kunne bruge flere. Men jeg tør ikke at ansætte flere lige p.t., fordi vi ikke kender til bagkanten på Corona-virussen. Jeg ved for eksempel, at der er andre i branchen, der har måttet sende deres medarbejdere hjem på grund af karantænereglerne, siger Claus Jacob Jensen.
Han pointerer dog, at man ikke har aktuelle planer om at stoppe arbejdet hos SHN Hegn, så længe medarbejderne er raske og ikke er i karantæne. Han mener, at det ville være synd for de dyrehold, der står foran at skulle ud på græs.
- Jeg mener, at vi udviser samfundssind, da det er vigtigt, at vi prøver at holde gang i så meget arbejde som muligt. Vi må nøje overveje, hvad og hvor vi arbejder for at beskytte vores medarbejdere, og dem vi arbejder for. Med sund fornuft kommer vi langt, lyder det fra direktøren.