Planteost lavet på traditionelle mejerimetoder sigter efter aprilsalg

Startup-virksomheden Færm er ved hjælp af metoder, som man kender fra traditionel mejeriproduktion, nået frem til et produkt, der i smag og tekstur er tilnærmelsesvis tæt på at minde om traditionel ost. Produktet er lavet på mælk fra bælgfrugter, og ved hjælp af ekstern finansiering har man fået sat et laboratorie op, hvor man testet enzymblandinger. Nu satser Færm på at ramme landet restauranter til april.

Startup-virksomheden Færm er nu ved at være klar til at sende deres plantebaserede »ost« på gaden. Et fødevareprodukt, man håber kan ramme et hidtil uudnyttet marked. Færms »ost« er lavet på mælken fra bælgfrugter og adskiller sig fra andre lignende veganske produkter ved at være lavet på metoder, som man kender det fra traditionel mejeriproduktion. 

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også