Planteost lavet på traditionelle mejerimetoder sigter efter aprilsalg
Startup-virksomheden Færm er ved hjælp af metoder, som man kender fra traditionel mejeriproduktion, nået frem til et produkt, der i smag og tekstur er tilnærmelsesvis tæt på at minde om traditionel ost. Produktet er lavet på mælk fra bælgfrugter, og ved hjælp af ekstern finansiering har man fået sat et laboratorie op, hvor man testet enzymblandinger. Nu satser Færm på at ramme landet restauranter til april.

Færms planteost er lavet på mælken fra bælgfrugter, men man har benyttet sig af enzymbehandling og fermentering for at ramme den klassiske smag og tekstur fra traditionel ost. Fotos: Færm
Startup-virksomheden Færm er nu ved at være klar til at sende deres plantebaserede »ost« på gaden. Et fødevareprodukt, man håber kan ramme et hidtil uudnyttet marked. Færms »ost« er lavet på mælken fra bælgfrugter og adskiller sig fra andre lignende veganske produkter ved at være lavet på metoder, som man kender det fra traditionel mejeriproduktion.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her