Valsemøllen maler nu mel på CO2e-neutrale møller

Valsemøllen har netop taget endnu et skridt på vejen mod et større fokus på bæredygtig udvikling. Valsemøllens tre danske møller i henholdsvis Esbjerg, Svendborg og Køge er nu CO2e-neutrale.

Valsemøllens tre danske møller i henholdsvis Esbjerg, Svendborg og Køge er nu CO2e-neutrale.

Det nye tiltag med CO2e-neutrale møller bliver bl.a. formidlet til forbrugerne med hjælp af et mærkat på emballagen, som fortæller, at melet er malet på én af Valsemøllens tre danske og CO2e-neutrale møller.

- Selvom det er en milepæl, vi er stolte af, er vi ikke i mål endnu. For vi kan som produktionsvirksomhed gøre endnu mere for fremtiden, og derfor fortsætter vi vores bæredygtighedsarbejde i tæt samarbejde med vores kunder og leverandører, fortæller Niels Brinch-Nielsen, Adm. Direktør hos Valsemøllen.

Der arbejdes derfor kontinuerligt hos Valsemøllen med at nedbringe elforbruget ved bl.a. at udnytte overskudsvarme på tværs af produktionen, bruge frekvensomformere og løbende udskifte nedslidte maskiner med mere energioptimeret produktionsudstyr. Desuden har Valsemøllen som nyeste tiltag indkøbt grøn strøm, så hele elforbruget på alle tre møller dækkes af dansk vindenergi.

På nuværende tidspunkt har Valsemøllen dog ikke mulighed for at nå helt i mål via grøn energi og egne optimeringer, og derfor kompenseres de sidste 18 procent af møllernes klimaaftryk med klimakreditter. 

Valsemøllen har også helt konkrete planer for, hvordan der reduceres yderligere, så klimakreditternes andel af regnskabet kan udfases.

Læs også