Kongskilde er igen inde ved kernen
Sorø-virksomheden håndterer fortsat korn med DLG som ejer.
Kongskilde Industries er kendt i hele verden for sine særlige kompetencer inden for anlæg til transport, tørring, lagring og rensning af korn og andre afgrøder samt til tørring af bigballer.
Sådan er det fortsat. Men det er måske overraskende for nogen, at det fortsat er den danske DLG-koncern, der ejer Kongskilde Industries A/S.
31. oktober meddelte DLG således, at man havde solgt landbrugsmaskindelen af Kongskilde-koncernen til CNH Industrial, der er en af verdens førende producenter af landbrugsmaskiner.
Men Kongskilde Industries - og dermed den del af virksomheden, der producerer og markedsfører udstyr og anlæg til kornhåndtering - er altså fortsat på danske hænder. Det betyder, at der fortsat arbejder 50 funktionærer og 100 mand i fabrikshallerne på Kongskildes fabrik syd for Sorø.
- Kornhåndtering er simpelthen vores dna. Og nu, hvor vi er tilbage ved kernen i det oprindelige Kongskilde, kan vi også begynde at fokusere ekstra meget på korndelen, lyder det fra salgsdirektør Thomas Kylling, Kongskilde Industries.
DLG giver tyngde
Salgsdirektøren oplever på ugens Agromek stor interesse for Kongskildes produktprogram.
Men han erkender også, at man er i et marked, hvor der er mange fokuserede konkurrenter.
- Det, at vi fortsat har DLG i ryggen, betyder naturligvis, at vi har en tyngde, der gør, at de mange ypperlige udviklere, vi har hos Kongskilde, nu også kan begynde at fokusere endnu mere på produktudviklingen, så vi i endnu højere grad kan imødekomme det moderne landbrugs behov, pointerer Thomas Kylling.
Webstech er opdateret
Et af de produkter, som Kongskilde præsenterer i Herning i disse dage, er deres internetbaserede dataoverførsel i forbindelse med overvågning af biomasse, kaldet Webstech, der er tildelt en nyhedsstjerne.
Webstech måler temperatur og fugtighed i biomasse, og det nye er, at målingerne nu opsamles i Kongskildes nyudviklede basestation og sendes videre igennem en lokal internetopkobling – enten såkaldt LAN-kabbelforbindelse eller trådløst via wifi. Eller man kan som hidtil sende målingerne igennem GSM-nettet, der forudsætter, systemet er koblet til telefonnettet.
Desuden muliggøres via de nye Webstech fremtidig styring af blæser, varmekilde med videre.