Dalum lagde lokaler til øko-årsmøde

Da Landbrug & Fødevarers Økologisektion afholdt årsmøde på Dalum Landbrugsskole, lagde fødevareminister Mogens Jensen (S) vejen forbi og lovede fokus på rettidige tilskud og flere midler til forskning.

Landbrug & Fødevarers Økologisektions årsmøde blev i forrige uge et velbesøgt møde, hvor godt 250 deltagere var mødt op på Dalum Landbrugsskole for at høre blandt andet formand Hans Erik Jørgensen og økologichef Kirsten Lund Jensens årsberetning. Endvidere gæstede fødevareminister Mogens Jensen årsmødet, hvor han blandt andet overrakte priserne til »Årets økoelev«. I alt blev tre elever hædret for deres engagement i den økologiske produktion.

Økologi er en dansk succeshistorie

Dernæst talte fødevareministeren om økologien som en ægte dansk succeshistorie, og fremhævede økologiens lange række af positive effekter på natur og grundvand.

- I er med til at passe på vores værdifulde grundvand, sagde han og fortsatte med en kommentar om regeringens ambitiøse mål om en fordobling af det økologiske areal i 2030.

- Danmark er kendt ude i verden som et økologisk foregangsland. Det skal vi leve op til, og regeringen vil arbejde på at indfri målet om en fordobling af økologien så hurtigt som muligt. Næste år præsenterer vi den økonomiske plan, der skal understøtte den økologiske udvikling, lød det fra fødevareministeren, der appellerede til erhvervet om at indgå i et fællesskab med at tage bedre hånd om miljø og klima.

Vilje til at ville

Formand Hans Erik Jørgensen talte om viljen til at ville, og lovede lysere og bedre tider på den anden side af den prismæssige lavkonjunktur, som dele af erhvervet befinder sig i lige nu.

Samtidig glædede han siger over, at økologien leverer på en lang række af de parametre, som de globale udfordringer kræver.

- Vi økologer er optaget af at levere på klima, bæredygtighed og på biodiversitet. Store temaer i fremtidens fødevareproduktion, sagde han.
Økologichef Kirsten Lund Jensen havde i sit indlæg fokus på forskningen.

- Skal vi være verdensmester i økologisk produktion, skal der forskning til, sagde hun og glædede sig over, at bevillinger til området er steget fra 25 millioner kroner afsat i 2018 til en forventet bevilling i 2020 på 38 millioner kroner.

 

Læs også