Historiens bedste DLF-regnskab

Med en omsætning på 7,4 milliarder kroner og et resultat af primær drift på 423 millioner kroner i regnskabsåret 2019/20 har DLF præsenteret sit stærkeste regnskabsresultat til dato.

ØKONOMI Frøvirksomheden DLF har offentliggjort et regnskabsår med en omsætning på 7,4 milliarder kroner i 2019/2020, hvilket er en fremgang på 2,1 milliarder kroner eller 40 procent i forhold til sidste sæson.

Samtidig er indtjeningen steget 48 procent målt på EBITDA og 45,5 procent målt på EBIT i nævnte periode.

Købet af PGG Wrightson Seeds (PGW Seeds), der blev effektueret 1. maj 2019, stod for hovedparten af omsætningsvæksten i foder- og plænefrøaktiviteterne.

Resultatet af primær drift udgjorde 423 millioner kroner, hvilket er en fremgang på 45 procent. Samtidig lød årets koncernresultat efter skat på 244 millioner kroner.

Vellykket proces

Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF, glæder sig over regnskabsresultatet oven på en sæson, hvor integrationen af mange nye medarbejdere har fyldt godt i kalenderen.

- 2019/2020-sæsonen var på flere niveauer bemærkelsesværdig. Først og fremmest glæder jeg mig over en vellykket integration af PGW Seeds på den sydlige halvkugle. Der har været fokus på at implementere vores nye koncern- og ledelsesstruktur, og vi er nået rigtigt langt i den proces, fortæller han.

Corona-krisen faldt i foråret sammen med højsæsonen for afsætningen af frø, og det gav en række udfordringer, som medarbejderne skulle forholde sig til, samtidigt med at sæsonen udviklede sig til at blive en af de travleste.

- Medarbejderne har leveret en flot holdindsats over alt. Forretningen blev holdt i gang, mens vi passede på hinanden. Vi har haft en stærk indtjening i vores forretningsenheder på hovedmarkederne Nordamerika, New Zealand og Europa. I Sydamerika har vi stadig nogle udfordringer, men vi er kommet langt, siger Truels Damsgaard

Rustet til fremtiden

Koncernens roe- og grøntsagsfrøaktiviteter tegner sig for 15 procent af koncernomsætningen. Jensen Seeds A/S fordoblede omsætningen og mere end fordoblede indtjeningen efter en rekordstor spinatfrøhøst både areal- og udbyttemæssigt i 2019.

MariboHilleshög-koncernen var udfordret af en faldende sukkerproduktion i Rusland og Kina, mens afsætningen af roefrø på nærmarkederne havde en positiv udvikling.

Truels Damsgaard ser en virksomhed, der er godt rustet til fremtiden.

- DLF har over de seneste tre år fordoblet omsætningen, og koncernen har udvidet sine aktiviteter både geografisk og forretningsmæssigt. Vi har nu en virksomhed med 2.000 dygtige medarbejdere dedikeret til frø over hele verden. Det er et meget stærkt fundament, siger han.

vcg

Læs også