Danmarks Ferguson Museum får tilladelse til indsamling

Coronapandemien har skabt problemer for Danmarks Ferguson Museum når Stourup, som Henrik Nielsen grundlagde i 2002. Museet, der har en samling på 300 traktorer, er verden største samling af sin slags, men indeholder også havetraktorer, snescootere, veteranbiler, plove og redskaber, modeltraktorer, specielle cykler, et genopført sælgerkontor fra 1940’erne samt et Ferguson arkiv. 

Museet er især kendt for sine »Ferguson Dage«, hvor op mod 3000 Ferguson-entusiaster samles over to dage i maj måned. Det store event, der i år skulle have haft erhvervsmand og tidligere direktør for Danfoss Jørgen Mads Clausen som hovedtaler, måtte aflyses på grund af coronakrisen , der også er gået ud over besøgstallet. Normalt har museet cirka 5000 årlige gæste, fra hele verden, men i år forventes en nedgang på op mod 50 procent.

Ekstraordinær godkendelse

Da Danmarks Ferguson Museum er privatejet, har Henrik Nielsen ikke kunne modtage støtte fra regeringens hjælpepakker. Som konsekvens har han måtte sælge ud af samlingen for at få museets økonomi til at hænge sammen.

Nu har Indsamlingsnævnet dog helt ekstraordinært givet godkendelse til at museet må holde en indsamling for at sikre dets overlevelse. Vurderingen fra nævnet var, at de særlige omstændigheder grundet covid-19-epidemien retfærdiggør en privat indsamling, da museets samling er bevaringsværdig, oplyser Henrik Nielsen til Landbrug Syd.

Derfor opfordrer Danmarks Ferguson Museum nu offentligheden til at give en donation. Man kan donere via Mobile Pay på nummer 410001 eller anonymt ved kontakt på telefonnummer 5030 7050.

hka

Læs også