Frifundet i Landsretten i digesag

Peter Hell fra Søderup ved Rødekro er blevet frifundet i Landsretten for at have fjernet et jorddige tilbage i 1996, og han slipper dermed for at genetablere det, skriver JydskeVestkysten.

I 1996 fik Peter Hell tilladelse fra daværende Sønderjyllands Amt til at fjerne et læhegn på sin grund. I 2013 fandt Aabenraa Kommune ud af, at der i samme område manglede et dige. Sagen blev givet videre til Slots- og Kulturstyrelsen, som varslede Peter Hell om, at han ville modtage et påbud om at genetablere diget.

- Jeg fik tilladelse af det gamle Sønderjyllands Amt til at fjerne hegnet, og den havde jeg nok ikke fået, hvis det stod på et gammelt, historisk dige, siger Peter Hell til Jydske Vestkysten.

I januar 2020 afgjorde Byretten, at landmanden skulle genetablere diget. Han ankede sagen til Vestre Landsret og er nu frifundet.

Tidligere har Peter Hell i retten vundet to vandløbssager mod Aabenraa kommune. I den ene sag mente kommunen, at han havde oprenset et privat vandløb for voldsomt. I den anden lagde han sag an mod kommunen for dårligt vedligehold.

 

Læs også