En ny måltidstænketank skal komme med anbefalinger til fødevareminister Dan Jørgensen, og Søren Gade skal være formand
Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har nedsat en såkaldt
måltidstænketank, og administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Søren
Gade er udpeget til formand.
Meningen med måltidstænketanken er, at den danske
madkultur skal op til debat.
- Jeg er både glad og stolt over at være blevet bedt om at
være formand for den nye måltidstænketank. Tænketanken falder godt i tråd med
mit daglige arbejde i Landbrug & Fødevarer – og jeg er sikker på, jeg både
kan trække på min viden derfra og fra min personlige interesse for, hvad og
hvordan vi spiser, siger Søren Gade i en pressemeddelelse.
Heri konstaterer han, at Danmark er et land med mange gode
råvarer og en god måltidskultur.
- Men alligevel er der langsomt ved at ske forandringer i
den måde, vi spiser på. Det er helt naturligt, når et samfund udvikler sig, men
derfor er det ofte en god idé at gøre sig forandringerne bevidst. For hvordan
vil vi gerne have, at vores måltidskultur skal være? Hvad er vigtigt for at
skabe den største madglæde og folkesundhed hos danskerne. Det er det, vi skal
forsøge at sætte fokus på.
Delt passion
Fødevareminister Dan Jørgensen udtrykker stor tilfredshed
med, at Søren Gade har sagt ja til opgaven:
- Vi deler begge passionen for danske fødevarer og vil
selvfølgelig gerne dele vores begejstring med hele den danske befolkning. Så vi
håber, at der bliver taget godt og fordomsfrit imod denne tænketank, siger Dan
Jørgensen på Fødevareministeriets hjemmeside.
Tænketanken skal i foråret 2015 komme med anbefalinger til
fødevareministeren. Den består af 20 medlemmer fra hele fødevaresektoren – og
en af målsætningerne er, at flere selv kunne lave mad.