Gade går i spidsen for madtanker

En ny måltidstænketank skal komme med anbefalinger til fødevareminister Dan Jørgensen, og Søren Gade skal være formand

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har nedsat en såkaldt måltidstænketank, og administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade er udpeget til formand.

Meningen med måltidstænketanken er, at den danske madkultur skal op til debat.

- Jeg er både glad og stolt over at være blevet bedt om at være formand for den nye måltidstænketank. Tænketanken falder godt i tråd med mit daglige arbejde i Landbrug & Fødevarer – og jeg er sikker på, jeg både kan trække på min viden derfra og fra min personlige interesse for, hvad og hvordan vi spiser, siger Søren Gade i en pressemeddelelse.

Heri konstaterer han, at Danmark er et land med mange gode råvarer og en god måltidskultur.

- Men alligevel er der langsomt ved at ske forandringer i den måde, vi spiser på. Det er helt naturligt, når et samfund udvikler sig, men derfor er det ofte en god idé at gøre sig forandringerne bevidst. For hvordan vil vi gerne have, at vores måltidskultur skal være? Hvad er vigtigt for at skabe den største madglæde og folkesundhed hos danskerne. Det er det, vi skal forsøge at sætte fokus på.

Delt passion

Fødevareminister Dan Jørgensen udtrykker stor tilfredshed med, at Søren Gade har sagt ja til opgaven:

- Vi deler begge passionen for danske fødevarer og vil selvfølgelig gerne dele vores begejstring med hele den danske befolkning. Så vi håber, at der bliver taget godt og fordomsfrit imod denne tænketank, siger Dan Jørgensen på Fødevareministeriets hjemmeside.

Tænketanken skal i foråret 2015 komme med anbefalinger til fødevareministeren. Den består af 20 medlemmer fra hele fødevaresektoren – og en af målsætningerne er, at flere selv kunne lave mad.

Læs også