Optimisme før fællesdyrskue

Et udsolgt udstillerareal er med til at få optimismen i hus hos arrangørerne af Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Det bliver resultatet af mange timers forberedelse og planlægning hos arrangører og udstillere, som publikum vil få at se på fredag og lørdag, hvor Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted på dyrskuepladsen i Aabenraa.

174 forskellige udstillere vil være repræsenteret på pladsen, hvilket ifølge tovholder for skuet, Erik Nissen, har betydet et totalt udsolgt og endda udvidet udstiller areal.

Også formand for dyrskuet, Jørgen Popp Petersen, er glad for den store opbakning fra udstillerne, og han lover at man fra skuets side vil kvittere for opbakningen:

- Vi vil se om vi kan gøre det endnu bedre i år for udstillere og publikum, konstaterer Jørgen Popp Petersen, der også hæfter sig ved den spirende optimisme og indgang, der er omkring landbruget:

- Humøret er bedre. Der er optimisme, og det ses også i medierne. Bare se programmer som »Bonderøven« og »De unge landmænd«. Og vi ser det på bedre mælkepriser.

Lidt færre dyr

En lille tilbagegang i antallet af malkekøer og kødkvæg, men status quo på heste.  Opbakningen fra dyreudstillerne har igen i år været stor.

- Mycoplasma hos kvæg er et problem, da det er svært at styre. Nogle har sikkert sagt »vi vil ikke løbe nogen risiko med eksempelvis malkekvæg. Og man skal heller ikke tage på dyrskue og komme hjem med sygdom, fortæller Erik Nissen om formentlig en af grunden til lidt færre tilmeldte dyr inden for kødkvæg og malkekvæg.

I år er 80 stykker kødkvæg med på skuet mod 85 sidste år, og antallet af malkekøer vil i år blive 220 mod 230 køer sidste år.

- Inden for heste har vi kunnet holde status quo, tilføjer Erik Nissen.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue skydes officielt i gang på fredag den 6. juni klokken 9.30 på dyrskuepladsen i Aabenraa.

Læs også