Den offentlige kontrol på svineslagterierne kan blive op til 25 millioner kroner billigere, konstaterer fødevareminister Dan Jørgensen
Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil sammen med
svineslagterierne reducere udgifterne til den offentlige kontrol med op til 25
millioner kroner over de næste fire år. Det oplyser Fødevareministeriet.
Baggrunden er en nu rapport, som netop er udarbejdet til
fødevareministeren. Rapporten har sammenlignet kontrollen på en række
eksportslagterier og kommer med ti anbefalinger. Nu skal der gang i drøftelser
med svineslagterierne om, hvordan anbefalingerne kan føres ud i livet, lyder
det fra Fødevareministeriet.
- Slagteriernes konkurrenceevne er under hårdt pres, og
derfor er jeg glad for, at vi kan spare slagterierne for op til 25 millioner
kroner i kødkontrollen. Effektiviseringerne skal ske, mens vi fastholder det
høje niveau for fødevaresikkerhed, dyresundhed og dyrevelfærd i Danmark, siger Dan
Jørgensen på Fødevareministeriets hjemmeside.
Fødevareministeren har samtidig taget initiativ til et
såkaldt nabotjek, der skal sammenligne kødkontrollen i Danmark set i forhold
til kontrollen i vores nabolande:
- Vores vigtige danske slagteriarbejdsplader skal
ikke ende i Polen eller Ukraine. Derfor har jeg sat gang i et nabotjek af
reglerne for vores slagterier, så vi kan få fjernet unødvendige krav, mens vi
fastholder en fødevaresikkerhed i verdensklasse, pointerer Dan Jørgensen.