Minister: Der kan skæres i slagteriers udgifter

Den offentlige kontrol på svineslagterierne kan blive op til 25 millioner kroner billigere, konstaterer fødevareminister Dan Jørgensen

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil sammen med svineslagterierne reducere udgifterne til den offentlige kontrol med op til 25 millioner kroner over de næste fire år. Det oplyser Fødevareministeriet.

Baggrunden er en nu rapport, som netop er udarbejdet til fødevareministeren. Rapporten har sammenlignet kontrollen på en række eksportslagterier og kommer med ti anbefalinger. Nu skal der gang i drøftelser med svineslagterierne om, hvordan anbefalingerne kan føres ud i livet, lyder det fra Fødevareministeriet.

- Slagteriernes konkurrenceevne er under hårdt pres, og derfor er jeg glad for, at vi kan spare slagterierne for op til 25 millioner kroner i kødkontrollen. Effektiviseringerne skal ske, mens vi fastholder det høje niveau for fødevaresikkerhed, dyresundhed og dyrevelfærd i Danmark, siger Dan Jørgensen på Fødevareministeriets hjemmeside.

Fødevareministeren har samtidig taget initiativ til et såkaldt nabotjek, der skal sammenligne kødkontrollen i Danmark set i forhold til kontrollen i vores nabolande:

-  Vores vigtige danske slagteriarbejdsplader skal ikke ende i Polen eller Ukraine. Derfor har jeg sat gang i et nabotjek af reglerne for vores slagterier, så vi kan få fjernet unødvendige krav, mens vi fastholder en fødevaresikkerhed i verdensklasse, pointerer Dan Jørgensen.

Læs også