Slagterigigant kræver brug af bæredygtig soja

Leverandører til Danish Crown skal snart overholde nye krav til import af soja

Stigende problemer med produktionen af soja i Sydamerika betyder nu, at leverandører til Danish Crown fra den 1. september i år skal opfylde visse importkrav.

Primær- og virksomhedsbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer har nemlig i samarbejde med dansk fødevareindustri og grovvareselskaberne udarbejdet seks krav til produktionen af den soja, der importeres og benyttes i dansk landbrug. Det oplyser Danish Crown.

- Det har været vigtigt for dansk landbrug og for Danish Crown, at vi forholder os til de problemer, der er mange steder i Sydamerika med produktionen af soja, siger chefanalytiker hos Danish Crown Karl Christian Møller i et nyhedsbrev.

Ifølge Danish Crown ser de nye indkøbskriterier således ud:

- Leverandøren er medlem af Global Compact eller lignende organisation.

- Leverandøren støtter ikke eller er involveret i børnearbejde, tvangsarbejde, diskrimination og overgreb.

- Leverandøren støtter arbejdstageres ret til foreningsfrihed og retten til at indgå kollektive overenskomster for alle arbejdstagere.

- Leverandøren støtter og forpligter sig til at følge soja-moratoriet og køber ikke sojabønner fra områder i Amazonas, der er ryddet efter den 24. juli 2006.

- Leverandøren har en politik om ikke at købe sojabønner, der er dyrket på arealer, der efter maj 2009 er ryddet for naturlig vegetation, med mindre det er i overensstemmelse med national lovgivning.

 

- Leverandøren har en politik om, at anvendelsen af pesticider sker i overensstemmelse med den lokale lovgivning samt Stockholm-konventionen og Rotterdam-konventionen.

Læs også