Frygter misvisende notater manipulerer politikerne

Mogens Dall, formand for LandboSyd, i hård kritik af notat, som Naturstyrelsen har fået udarbejdet på Aarhus Universitet.

- Det er amatøragtigt.

Så hård er kritikken fra Mogens Dall, formand for LandboSyd, omkring et notat, som forskere på Aarhus Universitet har udarbejdet for Naturstyrelsen omkring de særlige danske udfordringer i forbindelse med vandplanerne. En kritik, som Mogens Dall uddyber i onsdagens udgave af Effektivt Landbrug.

Ifølge LandboSyd-formanden er notatet, der er dateret 14. november 2012, fyldt med fejl, og der er i notatet blandt andet ikke er beskrevet en reel og betydende sammenhæng mellem kvælstofbelastning og iltsvind. Det ligger samtidig underforstået i notatet, ifølge ham, at udfordringen vil være at sænke landbrugets næringsbelastning, hvilket han ikke mener, er det rigtige svar. Det er nemlig en gammeldags holdning.
- Notatet er endnu engang den samme tur rundt i den samme paradigme, som vi har levet med i 25 år. Men det er altså ved at smuldre for Naturstyrelsen, da der er kommet ny viden til. De har derfor fået lavet en bestillingsopgave på Aarhus Universitet, som er fyldt med rene gæt og formodninger, og så kan det hele bare trille videre, som det hele tiden har gjort, siger Mogens Dall.

Læs notatet her.

Læs også