Kvægmøde stiller skarpt på mælk, kød og slagtekalve

Et møde for mælkeproducenter løber af stablen torsdag den 30. januar. Programmet byder blandt andet på mælk, kød og slagteriproduktion.

Det kommer til at handle om at være bedst muligt klædt på til at producere kød og mælk samt optimere slagtekalveproduktionen, når det torsdag den 30. januar er blevet tid for 2025-udgaven af det sønderjyske fælleskvægmøde, der kommer til at foregå på Agerskov Kro i Sønderjylland.

Bag mødet står Syddansk Kvæg, Landbrug & Fødevarer, Spiras, LHN samt Landbrugsrådgivning Syd.

Formiddagen vil efter formandsberetninger især stå i mælkeproducenternes tegn med flere faglige indlæg. Første indlæg handler om opdræt, klima, kød og fremtiden ved Selma Anholm Jensen SDK & Flemming Hølmkær DC Beef. Herefter vil konsulenterne Melani Poulsen, John Erik Jørgensen og Carsten Friis vil holde hvert sit indlæg under den fælles overskrift »Fra kalvens potentiale til den gode mælkeproduktion«.

Efter frokost er der politisk nyt ved sektionsdirektør Ida Storm og formand Christian Lund, L&F Kvæg. Herefter fortsætter fokus på slagtekalve, hvor man blandt andet vil belyse, om græsmarksprodukter kan anvendes i slagtekalvefodringen.

Til sidst følger tre faglige indlæg: »Valle- eller skummetmælksbaseret mælkepulver til nyindsatte slagtekalve« ved Mogens Vestergaard, Seges Innovation, »Når halm er guld – dybstrøelse eller sengebåse?« ved Selma Anholm Jensen og endelig »Fremtiden og kødproduktion« ved Flemming Hølmkær, DC Beef.

Mødet kræver tilmelding.

Læs også