Kvægrådgiver: - Der er hjælp at hente til indberetning til Arla Klimatjek

Ved at alliere sig med en rådgiver, kan man som landmand både spare tid samt sikre præcise data, når der skal indberettes til Arla Klimatjek.

Med afslutningen af regnskabsåret og foråret i anmarch, står Arla-landmændene over for opgaven med at indberette til Arlas Klimatjek. Processen kan dog virke overvældende, især med den detaljegrad, der kræves. Det peger VKST på i en meddelelse.

Sammen med KvægrådgivningDanmark tilbyder de en hjælpende hånd til mælkeproducenter, der ønsker assistance med den vigtige opgave.

- Indberetningen til Arla Klimatjek kræver en dybdegående gennemgang af mange aspekter af gården, herunder staldsystemer, antallet og typen af dyr, foderforbrug og produktion, energiforbrug, og endda mængden af vedvarende energi produceret på gården, forklarer kvægrådgiver i VKST Lone Hesseldal Andersen.

Derudover skal landmændene indsamle og indberette data fra DMS, årsrapporten, revisionslisten og gødningsregnskabet.

Rådgiveren klarer både forarbejde og indberetning

- Vi tilbyder en omfattende service, der inkluderer forarbejde og udfyldelse af spørgeskemaerne til Arla Klimatjek. Det sikrer, at du får den nødvendige support til at navigere i indberetningsprocessen, uanset om du vælger at arbejde sammen med din rådgiver eller giver rådgiveren adgang til at arbejde uafhængigt via Arla Farmers, forklarer kvægrådgiveren.

Ved at alliere sig med en rådgiver, kan man som landmand spare værdifuld tid og sikre, at sine data ikke blot er nøjagtige, men også at man modtager professionel vejledning til at forbedre sin klimaindsats.

- Derudover vil dataene blive verificeret af en ekstern rådgiver, og den ekspertise sikrer, at du ikke blot opfylder kravene til indberetning, men at du også får vejledning i, hvordan du kan forbedre din praksis for at opnå en mere bæredygtig produktion, siger Lone Hesseldal Andersen.

Læs mere om Kvægkongres 2024

Kvægkongressen løber af stablen den 26. og 27. februar. Her er alt, hvad du skal vide forud for arrangementet for landets mælke- og kvægproducenter.

Læs mere her

Læs også