Gældsramte landmænd får 1,7 mia. i støtte

USDA's såkaldte Farm Service Agency (FSA) annoncerer, at de vil give yderligere 250 millioner dollar i automatisk støtte til landmænd med gæld. Dette initiativ, der er en del af Inflationsreduktionsloven fra 2022, vil gavne cirka 4.650 landmænd.

USDA’s (USA’s landbrugsministerium) såkaldte Farm Service Agency (FSA) har annonceret, at der vil blive ydet yderligere 250 millioner dollar i automatisk støtte til landmænd med gæld, de ikke selv har mulighed for at betale tilbage, skriver flere medier, herunder National Hog Farmer.

Midlerne, som er en del af Inflationsreduktionsloven fra 2022, har allerede hjulpet næsten 44.000 låntagere med over 2,4 milliarder dollar siden lovens vedtagelse, hvilket har gjort det muligt for mange landmænd at bevare deres jord og fortsætte deres landbrugsaktiviteter.

Den nye hjælp vil gavne omkring 4.650 landmænd.

Forenklede processer

De fleste midler vil gå til landmænd med forsinkede betalinger på direkte og garanterede lån, som ikke tidligere har modtaget støtte.

USDA har også implementeret flere forbedringer af dets låneprogrammer for at gøre dem mere tilgængelige for landmænd. Blandt nyhederne er forenklede ansøgningsprocesser, et interaktivt låneværktøj, mulighed for at betale lån online og mere brugervenlige ansøgningsformularer. Disse tiltag skal hjælpe landmændene med at træffe strategiske beslutninger og investeringer i deres landbrugsdrift.

FSA understreger, at de initiativer, der er gennemført under Inflationsreduktionsloven, har haft en markant effekt. Siden 2021 har næsten 4.000 landmænd undgået tvangsauktion eller konkurs, og de nye betalinger forventes at skabe store økonomiske fordele. Ifølge USDA vil disse tiltag støtte næsten 49.000 job og bidrage med milliarder af dollar til den amerikanske økonomi.

Læs også