Ny vogn med justerbar læssehøjde

Svenske Metsjö lancerer ny vogn med justerbar læssehøjde

Vognen har gummibeskyttelse bagtil for lettere at bakke mod læsserampen Hvis chaufføren ønsker at tilpasse sig læssehøjden lidt længere kan justering af læssehøjden ske via betjeningsknapper. Vognen er udstyret med indvendig og udvendig arbejdsbelysning samt blitzlys.

Ivarssons i Metsjö lancerer nu en ny Terminal-vogn med justerbar læssehøjde til anlæg med behov for lastning fra jordniveau til et læssekajniveau på 1400 mm. Nyttelasten på vognen er 7 tons, lasteevnen er 32 kubikmeter og vognen kan udstyret med landbrugshjul samt lastbilhjul.

Vognen kan lægge til ved læssepladser både direkte bagved samt venstre og højre takket være foldning blade på den 2,35 meter brede læsseplatform bagerst.

Foldesidedørene er indbygget højstyrkestål til at modstå store belastninger lastbiler, mens lamellerne er nemme at løfte takket være gasfjedre.

Den nye trailer kan trækkes af forskellige trækkende køretøjer såsom lastbil, læsser og traktor og er en videreudvikling af Metsjös populære dyrevogn MetaMove.

Funktion til sikker transport

Den nye vogn betjenes med radiostyring. Når læssehøjden hæves eller sænkes, kommer vognen ind begge tilfælde at læne sig meget lidt frem til at forhindre ikke sikrede varer i at skride tilbage. Når traileren har nået den ønskede læssehøjde det vil automatisk udjævne sig til vandret lastposition.

Hvis chaufføren ønsker at tilpasse sig læssehøjden lidt længere kan justering af læssehøjden ske via betjeningsknapper.

Vognen har gummibeskyttelse bagtil for lettere at bakke mod læsserampen og plexiglas foran for godt opsyn. Vognen er udstyret med indvendig og udvendig arbejdsbelysning samt blitzlys. Vognen har bremser på alle hjul.

Lastarealet er Længde x Bredde x Højde – henholdsvis 7,5 x 1,8 x 2,4 meter med lige sider og fastgørelsespunkter i loftet. Den samlede vægt er 14 tons og egenvægten er 4,5 tons.

- Mange gårde har anlæg med varierende læssehøjder og nogle gange skal man udenfor og læsse. Nu har vi udviklet en terminalvogn, der nemt og smidigt muliggør transporter mellem forskellige læssepladshøjder på anlæg, fortæller administrerende direktør Anders Ivarsson.

Læs også