Tysk slagtesvinenotering står stille

Den tyske slagtesvinenotering er uændret 1,20 euro pr. kg (8,94 kroner). Det oplyser Danske Svineproducenter.

- I sammenligning med tidligere år er udbuddet på det tyske slagtesvinemarked ikke højt. Imidlertid efterspørger de tyske slagterier p.t. færre og færre grise. Den største udfordring er åbenbart det manglende personale til slagtning og opskæring. Som følge af corona-infektioner og nære kontakter er mange medarbejdere på forskellige slagterier i karantæne, hvilket resulterer i, at de pågældende slagterier er nødt til at reducere deres slagteaktiviteter, skriver Danske Svineproducenter.

Ifølge foreningen går eksperterne ud fra, at corona-infektionerne vil fortsætte med at stige betydeligt i de kommende uger, hvilket øger usikkerheden, fordi det kan sende endnu flere medarbejdere på slagterierne i karantæne.

Olien bliver ved med at stige

Fyrings- og dieselolien har nu nået et så højt niveau, at AgroMarkets er indstillet på at forholde sig afventende og nu råder sine kunder til blot at bruge af de mængder, de allerede har på lager.

- Usikkerheden omkring Ukraine er med til at sætte dagsordenen. Udbryder der krig mellem Ukraine og Rusland, vil Vesten også være indblandet. Vesten vil starte en række restriktioner over for Rusland, hvilket blandt andet vil betyde, at vi ikke længere vil købe energi fra russerne. Det rammer selvfølgelig russerne hårdt, men det vil også ramme os i form af stigende priser på langt andet olie, skriver AgroMarkets, og tilføjer:

- Det vil sige, at selvom vi synes, at prisen på brændstof er dyr nu, så vil en væbnet konflikt kun sende prisen længere op.

Læs også