Så meget regn er der kommet

Endelig kom der regn til stort set hele landet – kun på Djursland er man foreløbig blevet snydt for nedbør. Nu kommer der først rigtig varmt vejr og så mere regn.

Torsdag oplyser DMI, at der det seneste døgn generelt er faldet mellem 5-12 mm nedbør næsten ligeligt fordelt over hele landet.

Bortset fra omkring Djursland, hvor der faldt ikke meget mere end en millimeter samlet.

Og nu kommer varmen også.

- Fra lørdag ser det ud til, at et nyt højtryk med tørvejr og masser af sol kommer til at ligge nær Danmark, oplyser DMI.

I næste uge vil det pæne forårsvejr fortsætte og først sidst på ugen er der igen mulighed for regn.

- Før regnen kommer frem til Danmark, kommer et pust af varm luft op over os og både onsdag og torsdag vil mange opleve temperaturer over 20 grader. Prognosen har på nuværende tidspunkt helt op til 25 grader i den sydlige del af landet på torsdag, oplyser meteorolog Anja Bodhold.

Stadig højt tørkeindeks

Lige nu er tørkeindekset efter ugens regnvejr faldet til 9, lokalt lige under, men det er stadig meget tørt for årstiden i de øverste jordlag.

- Derfor er der mange, som venter på mere regn - for jo flere dage med tørkeindeks 10, des dybere breder tørken sig ned i jorden, understreger Anja Bodhold .

- Skal vi ned på et normalt tørkeniveau, skal der falde yderligere 50 mm nedbør.

Det er i øvrigt helt normalt, at tørkeindekset stiger i løbet af foråret og sommeren, men i år er det sket meget tidligt.

Læs også