Den 20. maj afholder Seges Svineproduktion Fodringsseminar, men i modsætning til tidligere år bliver det i form af et webinar. Seminaret er målrettet ansatte i foderstofbranchen, svinerådgivere, undervisere, dyrlæger, forskere og andre, der beskæftiger sig med fodring af svin.
Seges Svineproduktion inviterer igen i år til Fodringsseminar for alle der beskæftiger sig med fodring af svin.
Fodringsseminar 2020 afholdes imidlertid som et webinar. Du kan dermed deltage hjemme fra din stue, og lære det nyeste om fodring, når eksperterne onsdag den 20. maj går online og gør dig klogere på alt fra aminosyrer og mineraler til foderstrategi og -sammensætning.
Nyeste viden fra afprøvninger
Til webinaret får du resultaterne fra Seges Svineproduktions seneste afprøvninger før alle andre. Så er du klædt på, inden fordringssæsonen går i gang.
Dagens program kommer blandt andet ind på viden omkring fodring af polte og fodringens betydning for produktivitet og holdbarhed.
Her fortæller specialkonsulent Thomas Sønderby Bruun, Seges Svineproduktion om hvordan poltenes fodring under opvæksten har betydning for kuldstørrelse og indflydelse på præstationerne i første kuld. Stor variation i vægt og alder ved første løbning kan have konsekvenser for andelen af søer, der når frem til løbning i andet kuld.
Fodring af slagtesvin og smågrise
Chefforsker Per Tybirk, Seges Svineproduktion giver i sit indlæg indsigt i D-vitamins funktion, og hvilke forskelle er der på D-vitaminkilder. Ligesom han kommer ind på betydningen af overskud af calcium – og vurdering af calcium-fosfor balance – ud fra urinanalyser i fosforforsøg hos slagtesvin.
Per Tybirk er herudover på programmet med et indlæg om optimal fodring af slagtesvin ved høje svinepriser. Her kommer han blandt andet ind på, hvordan indholdet af protein, aminosyrer og energi bør være, når afregningspriserne på svin er høje, og om hvorvidt det ændrer på den anbefalede slutfoderstyrke ved vådfoder.
På programmet er også Julie Lynegaard, der er ph.d.-studerende fra Københavns Universitet. Hun fortæller i sit indlæg om, hvor langt ned protein skal sænkes for at finde samme reducerende effekt på diarre som ved brugen af zink.
Find hele programmet for seminaret, samt information om tilmelding og pris via svineproduktion.dk.
cab
Læs mere om Zinkfri fravænning
Nu er det slut med anvendelse af veterinær zink i svineproduktionen. Klik her og bliv klædt på til den nye hverdag i svinestalden.
Læs mere her