Landmand fra Vendsyssel ønsker at kunne levere kød, der kan mærkes med det røde ø-mærke
Fonden for Økologisk Landbrug har bevilliget 230.000
kroner til, at landmand Bo Larsen – der driver Ulvhøj Øko-Brug – kan undersøge
grundlaget for at etablere et økologisk slagtehus. Det oplyser Agri Nord.
- Pengene fra fonden skal gå til at afdække grundlaget for
at etablere slagtehuset. Vi skal blandt andet lave en markedsundersøgelse hos
forbrugere for at vurdere interessen for at købe eksempelvis økologiske
kødpakker i stil med de økologiske grønsagskasser, som Ulvhøj Øko-brug allerede
leverer i samarbejde med andre økologiske grønsagsproducenter i Nordjylland,
siger økologiprojektkonsulent Linda Udklit fra Agri Nord.
Det er Linda Udklit, der har stået for at søge midlerne
hjem til projektet.
Bo Larsen har i dag landbrug samt gårdbutik og egen
skærestue.
Det er ønsket om at få slagtet dyrene på et certificeret
økologisk slagtehus, der har sat gang i projektet, som Bo Larsen håber på kan
blive en realitet inden årets udgang.
- I dag får jeg slagtet mine dyr ved et konventionelt
slagtehus, hvilket betyder, at jeg ikke kan sælge kødet med det røde ø-mærke.
Det har hidtil ikke været noget problem, fordi jeg har en række faste kunder
som ved, at dyrene er opdrættet økologisk. Men nu vil en af mine storkunder til
at godkendes som økologisk køkken, og så kræver det det røde ø. Det giver
desuden mulighed for at sælge til restauranter, der efterspørger økologiske kød,
fortæller Bo Larsen om baggrunden for initiativet.