Nyt slagtehus er på vej

Landmand fra Vendsyssel ønsker at kunne levere kød, der kan mærkes med det røde ø-mærke

Fonden for Økologisk Landbrug har bevilliget 230.000 kroner til, at landmand Bo Larsen – der driver Ulvhøj Øko-Brug – kan undersøge grundlaget for at etablere et økologisk slagtehus. Det oplyser Agri Nord.

- Pengene fra fonden skal gå til at afdække grundlaget for at etablere slagtehuset. Vi skal blandt andet lave en markedsundersøgelse hos forbrugere for at vurdere interessen for at købe eksempelvis økologiske kødpakker i stil med de økologiske grønsagskasser, som Ulvhøj Øko-brug allerede leverer i samarbejde med andre økologiske grønsagsproducenter i Nordjylland, siger økologiprojektkonsulent Linda Udklit fra Agri Nord.

Det er Linda Udklit, der har stået for at søge midlerne hjem til projektet.

Bo Larsen har i dag landbrug samt gårdbutik og egen skærestue.

Det er ønsket om at få slagtet dyrene på et certificeret økologisk slagtehus, der har sat gang i projektet, som Bo Larsen håber på kan blive en realitet inden årets udgang.

- I dag får jeg slagtet mine dyr ved et konventionelt slagtehus, hvilket betyder, at jeg ikke kan sælge kødet med det røde ø-mærke. Det har hidtil ikke været noget problem, fordi jeg har en række faste kunder som ved, at dyrene er opdrættet økologisk. Men nu vil en af mine storkunder til at godkendes som økologisk køkken, og så kræver det det røde ø. Det giver desuden mulighed for at sælge til restauranter, der efterspørger økologiske kød, fortæller Bo Larsen om baggrunden for initiativet.

Læs også