Djursland inviterer os tilbage til 1960érne

»Livet på landet« er temaet når Dansk Landbrugsmuseum den 12. august inviterer til et kig på husdyr, høst med mere anno 1960.

1960’erne er omdrejningspunktet på Dansk Landbrugsmuseum. Det gælder den meget publikumspopulære udstilling om ungdommen på landet og er ligeledes emnet for årets Livet på landet arrangement med det historiske dyrskue, arbejdet i høsten samt madlavningen i landhusholdningerne.

Her er der rig mulighed for at smage og købe mange af Djurslands specialfødevarer på foreningen SmagDjurslands stand.

SmagDjursland sætter fokus på specialfødevarer som er produceret eller forarbejdet på Djursland, og i forbindelse med arrangementet Livet på Landet i 60´erne, etableres der en stor stand hvor SmagDjursland-producenter sælger deres produkter og informerer om dyrkning, produktion og forarbejdning af produkterne. 

SmagDjursland er en forening, hvis medlemmer producerer, forarbejder eller forhandler specialfødevarer produceret eller forarbejdet på Djursland, via detailbutikker, gårdbutikker eller restauranter.

 

Gamle husdyrracer

De oprindelige danske husdyr, som kvæg, heste, får og geder samt fjerkræ kan ses ved boksene og bommene, og i opvisningsringen, hvor der er fremvisning og bedømmelse.

Et dyrskue, som det var dengang, og som man stadig kan opleve på de historiske dyrskuer hen over sommeren. Der er i alt fire historiske dyrskuer i Jylland, hvoraf Dansk Landbrugsmuseum er det ene.

 

Håndværk og markarbejde

Høstdelen består af overgangstiden, hvor der både var heste og traktorer i landbruget.

Derfor kan man opleve begge dele når der høstes i marken og negene køres til tærskepladsen. I 1960’erne var det at samles til dyrskuer og markedsdage ikke så anderledes end det havde været i 50’erne, det handlede stadig om at få en dejlig fridag sammen med familie, venner og naboer. Se på hinandens dyr, opleve de mange forskellige håndværksboder, spise lidt god mad og manden i huset kunne nyde sin øl, mens mor og børn fik den årlige sodavand.

På markedspladsen er der desuden et utal af salgsboder, restaurationstelt og børneaktiviteter.

 

Husmoderrollen

Enhver husmoder med respekt for sig selv kan selvfølgelig servere tre retter, hver dag til frokost. Så Landbrugsmuseets Historiske Køkken har tilberedt en række retter, som passer til sensommerens frugt og bær – kom og smag på herlighederne.

 

Hele arrangementet foregår, søndag d. 12. august klokken 10 til 16, omkring staldbygningerne ved Center for den levende Kulturarv.

Arrangementet foregår i samarbejde med Museets mange laug og foreninger samt en række private avlere, virksomheder og andre med interesse for historiske landbrugsaktiviteter.

 

 

 

 

Læs også