Fremtidens landmand er en dygtig leder

(LANDBRUG SYD) Ny direktør i rådgivningsvirksomheden LHN vil sætte fokus på ledelse i landbruget.

Godt nok har hun trukket rundt med flere af sin bedstefars kalve, da hun var barn. Og godt nok har hun smidt halmballer på transportbåndet og muget ud ved køerne.

Men ellers er det ikke kompetencerne inden for landbrug, der springer i øjnene hos LHNs nye direktør, Astrid Donnerborg. Til gengæld medbringer hun nogle af de nyeste tanker om ledelse i erhvervslivet.

- Nej, jeg må indrømme, at der sikkert er mange, der ved mere om landbrug end mig. Det vil jeg da næsten håbe. Men ligesom jeg tror, at jeg kan lære noget af landmændene, tror jeg, at de kan lære noget af mig, siger hun.

Astrid Donnerborg er oprindelig uddannet advokat med møderet for landsretten. Hun har efterfølgende taget flere lederuddannelser, blandt andet en executive MBA i forandringsledelse med fokus på strategiudvikling, handlingsplaner og ledelse. Sideløbende med, at hun tog sin MBA, lavede hun flere tiltag i advokatkæden Ret&Råd – blandt andet strategi og handlingsplaner på landsplan.

Hendes vision er nu, at LHN skal være landmændenes foretrukne landboforening, som gør en forskel i alle henseender, og at få landmændene til at interessere sig endnu mere for ledelse, end de allerede gør i dag.

- Engang skulle en landmand bare lede sig selv og måske en karl, men de fleste ved, at det i dag er helt anderledes. Landbrugene er blevet produktionsvirksomheder, som selvfølgelig kræver dygtig ledelse, forklarer Astrid DOnnerborg og fortsætter:

- Og i den forbindelse skal vi være landmændenes sparringspartnere. Fremtidens landmand er en dygtig leder, og jeg tror, at vi kan hjælpe landmændene med nogle helt håndgribelige værktøjer både i forhold til medarbejdere, strategi- og handlingsplaner, til at blive endnu bedre, end de allerede er i dag.

De sidste 2 ½ år har hun været ansat som stabschef og advokat hos Vestfrost-koncernen i Esbjerg med det overordnede ansvar for HR, løn, jura og personaleforhold, men jobbet hos LHN var ikke til at afslå, fortæller hun.

- Langbruget har udviklet sig kolossalt de seneste år. Maskinerne er blevet bedre, gårdene er blevet større, og ikke mindst har reglerne udviklet sig til at blive en jungle. Jeg ser en meget spændende udfordring i at være med til at klæde landmændene bedre på, så de via os får bedst mulige betingelser i den hårde konkurrence, siger hun.

- Vi skal ganske simpelt være i front, når der kommer nye regler og nye muligheder og rådgive landmanden om det, så han kan tjene noget mere. Det er vores fornemmeste opgave.

Bestyrelsesformand Jørgen Popp Petersen er overbevist om, at Astrid Donnerborg som direktør kan tilføre et nyt drive til branchen og ikke mindst, at hun via sin juridiske baggrund kan være med til at øge vidensniveauet i rådgivningen.

- Astrid er først og fremmest en dygtig leder, der har stor erfaring inden for HR og strategiudvikling, og det er derfor, vi har valgt hende. Vi ønsker at hente kompetencer fra det øvrige erhvervsliv, så vi gør en forskel i alle henseender i forhold til de andre landboforeninger. Det kan Astrid hjælpe os med. At hun så også har juridisk ekspertise er absolut et plus, der også vil komme vores medlemmer til gode.

jba

Læs også