Vinterfaglige møder var velbesøgte

VKST kunne på årets vinterfaglige møder byde velkommen til over 400 deltagere, der fik svar på mange spørgsmål om konsekvenserne af den grønne trepart.

De vinterfaglige møder, som VKST hvert år holder på denne årstid, er blevet en populær tradition. Der var i år således mere end 400 deltagere på de fire møder i januar, hvor der nærmest fra start til slut var fokus på den grønne omstilling.

Der blev sat fokus på konsekvenser og muligheder med den grønne omstilling – lige fra bedrifternes daglige udfordringer med CO2-udgift og krav til kvælstofreduktion til udvikling af nye teknologier, der kan være første skridt til at skabe nye forretningsområder for landbruget.

Det foregik undervejs blandt andet med et »skuespil«, hvor planteavlskonsulent Ole Schou agerede tre forskellige typer landmand – mælkeproducent, griseproducent og planteavler – med relevante spørgsmål om konsekvenserne af den grønne trepart.

Vicedirektør i VKST, Steen Riber, besvarede de mange spørgsmål, Ole Schou havde forberedt, og seancen medførte også flere spørgsmål fra de fremmødte.

Nye muligheder med halm

Der var også meget taletid til udtagningskonsulent Mikael Kirkhoff Samsøe, der blandt andet oplyste, at der er krav om hele 8.000 minivådområder på landsplan - foreløbig er der på Sjælland dog kun etableret omkring de 50.

Med den grønne omstilling og treparten følger der også nye muligheder – ikke mindst for udvikling af grønne løsninger med landbrugets produkter som et centralt og vigtigt bidrag.

Lars Keller, direktør i EcoCocon, stod på de vinterfaglige møder for et indlæg om, hvordan landbruget kan spille en vigtig rolle i den grønne omstilling samtidig med, at nye forretningsområder dyrkes og udvikles.

I en tid med stærkt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling i blandt andet byggeriet og landbruget, er halm et ideelt byggemateriale. Det er fornybart, nemt tilgængeligt og ofte et overskudsprodukt.

I EcoCocon anvender man halm til byggeelementer og erstatter dermed konventionel isolering med et bæredygtigt alternativ – nemlig halm.

Læs også