ESG-projekt skal styrke konkurrenceevnen

Dansk Industri sætter et projekt i søen, der skal styrke samarbejdet i værdikæderne og dermed gøre danske virksomheder førende indenfor bæredygtighed.

Målet med et projekt hos Dansk Industri er at gøre de danske virksomheder førende på områder som bæredygtighed og ansvarlighed. Foto: Colourbox

Kommende krav om rapportering kræver samarbejde på tværs af virksomheders værdikæder. Derfor skal et nyt projekt skabe og udbrede viden, som kan hjælpe danske virksomheder med at tjene på kravene, oplyser Dansk Industri (DI) i en pressemeddelelse.

»ESG i værdikæder« hedder det nye samarbejdsprojekt mellem Industriens Fond og Dansk Industri (DI), som stiller skarpt på virksomheders samarbejde om bæredygtighed i værdikæden med henblik på at styrke forretningsudviklingen og øge konkurrenceevnen hos danske produktionsvirksomheder.

Projektet er startet i halen på den nye EU-lovgivning om bæredygtighedsrapportering, der træder i kraft fra regnskabsåret 2025.

Projektet, der løber indtil udgangen af 2024, tager udgangspunkt i fem virksomheder, der alle omfattes af EU’s bæredygtighedskrav fra regnskabsåret 2025, som derfor alle skal indhente data og dokumentere deres værdikæder fra leverandørerne

Målet er, at et bedre samarbejde i værdikæderne skal gøre de danske virksomheder førende på områder som bæredygtighed og ansvarlighed.

Læs mere om ESG

ESG-rapporten kan være en hjælp for landmanden til at tiltrække investeringer. Målet med ESG er at skabe en ansvarlig forretningsmodel, der gavner både virksomheden og samfundet.

Læs mere her

Læs også