bannerPos

Kartoffelråd vil ikke snyde kongehuset for nye kartofler

28-04-2020 11:17

Danmarks Kartoffel Råd trodser corona-krisen og leverer nye danske kartofler til kongehuset.

Danmarks Kartoffel Råd har i de seneste 22 år afholdt DM i dyrkning af kartofler på friland, hvorefter vinderkartoflerne er blevet leveret til kongehuset, som sætter meget stor pris på at få nye danske kartofler.

I år har Danmarks Kartoffel Råd desværre været nødt til at aflyse DM i dyrkning af kartofler på friland på grund af coronavirus.

Men på trods af situationen vil Danmarks Kartoffel Råd ikke snyde kongehuset for nye danske kartofler.

Danmarks Kartoffel Råd har taget kontakt til en tidligere deltager i DM i dyrkning af frilandskartofler, som har sagt ja til at grave nye danske kartofler op til kongehuset.

Kartoffelambassadør Troels Mylenberg og formand for Danmarks Kartoffel Råd Johs. Nørregaard Frandsen vil i dag, onsdag 29. april, grave nye danske kartofler op ved Aksel Sørensen, Bygaden 47, Jegerup, 6500 Vojens.

Kartoflerne vil blive vejet og lagt i en kurv. Kurven bliver kørt til Odense, hvorfra grundlæggeren af Danmarks Kartoffel Råd, Jørn S. Larsen transporterer kartoflerne videre til kongehuset.

 

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona spreder sig blandt nordjyske mink

33 minkfarme, alle i Nordjylland, er blevet ramt af Covid-19, viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen.
Side 1 af 1933 (38645 artikler)Prev1234567193119321933Next